Teplický půlmaraton. Foto: Karel Horký
Sport

Půlmaraton přilákal v sobotu 25. srpna do centra Teplic na tři stovky běžců. Ti se zúčastnili běžeckého závodu, jehož pořadatelem bylo obchodní centrum Galerie Teplice. Vybrat si mohli z několika délek tratí a někteří z nich běželi i se svými psy v závodu Caniscross. Mezi běžci byli muži, ženy i děti.

„V letošním roce se jedná již o druhý ročník Teplického půlmaratonu, který pořádáme. Letos jsme změnili místo startu, přemístili jsme jej do parku, kde je příjemnější prostředí a jsou lepší podmínky jak pro běžce, tak pro diváky. Mohli jsme díky tomu i rozšířit hrací zónu, a nabídnut i pěkný doprovodný program. Divadelní park a Zámecká zahrada, kudy byla vedena běžecká trať, nabízí opravdu krásné prostředí, které umocnilo i dnešní krásné počasí,“ uvedla Magdalena Vorlíčková, marketingová manažerka OC Galerie Teplice.

Součástí akce byla i prezentace všech partnerů, kteří zde měli své stánky a prezentovali své zboží či služby, dále vystoupení Divadla v pytli, největší skákací hrad, který zajistila firma Děti na hrad, návštěvníci mohli na místě podpořit i útulek pro opuštěná a týraná zvířata AniDef a přispět na jeho provoz libovolným příspěvkem.

https://www.youtube.com/watch?v=sVzFfNT8b_o

Běhu se zúčastnili také Ironmani, kteří se také v Teplicích prezentovali. Ti se chystají na běžecké závody do Barcelony a Teplický půlmaraton pojali jako přípravu na Španělsko. Všichni běželi v retro oblečcích a kostýmech s parukami a pod různými zahraničními jmény.

Ředitel OC Galerie Jan Růžička se letos kvůli zranění nohy bohužel nemohl závodu zúčastnit, tak aspoň účastníky podpořil svoji přítomností. „Pracoval jsem na zahradě a zlomil jsem si kotník, tak mi nezbývá než se těšit na příští rok, kdy se závodu určitě opět zúčastním,“ uvedl.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru