Czech Truck Prix zpestří vedle monopostů F1 i závody vozů DTM z 80. a 90. let
Ilustrační foto. Zdroj: https://tourenwagen-legenden.de/
Sport

Most - Další skvělá podívaná čeká diváky závodního víkendu evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (FIA ETRC), který pod názvem Czech Truck Prix uspořádá ve dnech 28. až 30. srpna 2020 už poosmadvacáté mostecký autodrom. Ve vložené sérii Tourenwagen Legenden se fanouškům představí vozy, jež se v 80. a 90. letech účastnily seriálů DTM, ITC a Superturismo. Na dráze tak budou svádět tuhé souboje legendární speciály BMW M3 DTM, Mercedes C-klasse DTM, Alfa Romeo 155 V6 nebo jedinečný prototyp Audi 80 Competition DTM. Organizátoři už dříve oznámili, že dorazí také novodobé formule 1.

Ve startovní listině Tourenwagend Legenden by neměli chybět ani slavní jezdci, kteří před 30 a více lety v seriálu DTM patřili mezi absolutní špičku. Jsou jimi například trojnásobný šampion DTM z let 1988, 1992 a 1994 Klaus Ludwig z Německa či dánský vítěz DTM ze sezony 1986 Kurt Thiim. Sérii doplní Tourenwagen Revival, vložená jízda pravidelnosti pro historické speciály March BMW M1, BMW 320i Turbo, Rover Vitesse a další.

„Milovníci klasického závodění si tak zcela určitě přijdou na své. Jedinečný zážitek z trucků a cestovních vozů totiž umocní i seriál Maxx Formula, který je vypsaný pro vozy vysokoobjemových monopostů kategorií Formule 1, GP2, F3000, IndyCar, nebo Super League Formula, vyráběných od 90. let do roku 2010. K vidění tak bude například i zeleno-bílo-červený monopost Jaguar R5 F1, který ve velkých cenách F1 v sezoně 2004 pilotoval australský pilot Mark Webber,“ upřesnil obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

Součástí závodního víkendu Czech Truck Prix bude tradičně i série Renault Clio Cup Central Europe. Titul šampiona oslavil v letošní sezoně vynikající český jezdec Tomáš Pekař, pohár tak opanoval už podruhé. Vložené série doplní Seyffarth Audi Sport R8 LMS Cup, jež měla při Czech Truck Prix premiéru v letošním roce. Speciály renomované německé automobilky jsou pravidelnými účastníky nejprestižnějších evropských okruhových závodů, například DTM či ADAC GT Masters.

Vstupenky na závodní víkend Czech Truck Prix jsou už v prodeji, je možné je pořídit také jako nevšední vánoční dárek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru