Verva mění s Plzní! Litvínov získal reprezentanta Moravčíka, opačným směrem míří Jánošík
Zdroj: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Vedení Litvínova se dohodlo s vedením Škodovky na zajímavé výměně. Vervu opouští Adam Jánošík. Litvínov nově získal z Plzně velkou posilu do obranných řad v podobě českého reprezentanta Michala Moravčíka.

Litvínov se v letošní sezóně trápí a vedení klubu reaguje na neuspokojivé výsledky. Vervě se povedl zajímavý trejd, z Plzně získala Michala Moravčíka, opačným směrem putuje obránce Adam Jánošík . Slovenský reprezentant nastoupil za Vervu do 37 zápasů, ve kterých si připsal 12 bodů (5 gólů a 7 asistencí). „Vážíme si služeb Adama Jánošíka, které pro nás odvedl a děkujeme mu za jeho odvedenou práci,“ říká generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

Pětadvacetiletý Michal Moravčík je plzeňským rodákem, který se v posledních letech vypracoval do extraligové špičky mezi obránci. Byl účastníkem posledních dvou seniorských mistrovství světa. Vyzkoušel si v jedné sezóně i farmářskou AHL, ale na konci loňské sezóny se vrátil zpět do mateřské Plzně. Letos odehrál v plzeňském dresu 35 duelů a zapsal si v nich 17 bodů (3 góly a 14 asistencí) v +/- statistice má kladných +11.

Litvínov trápí především špatná produktivita v přesilových hrách a malý důraz v předbrankovém prostoru. Vedení klubu si angažováním 194 centimetrů vysokého a 96 kilo vážícího komplexního obránce slibuje zlepšení těchto činností. „Angažováním Michala Moravčíka jsme získali urostlého reprezentanta, který je komplexním obráncem. Vyniká jak v defenzivě, tak v ofenzivě a je možno ho využít v přesilových hrách i v oslabení. Takový typ obránce nám v mužstvu chyběl. Věříme, že nám pomůže ve zbývající části sezóny,“ uzavírá Jiří Šlégr.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru