V Litvínově končí útočníci Kašpar s Mikúšem
Foto: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Vedení Vervy se dohodlo na ukončení smlouvy s útočníky Jurajem Mikúšem a Lukášem Kašparem z důvodu dlouhodobě neuspokojivé výkonnosti.

Juraj Mikúš přišel do Litvínova na konci ledna roku 2018 jako velká posila v boji o udržení extraligové příslušnosti a své role dostál. Byl jedním z hlavních tahounů Litvínova v dramatické baráži a pomohl Vervě udržet se v nejvyšší soutěži. Za Litvínov odehrál 96 utkání s bilancí 55 bodů za 25 gólů a 30 asis-tencí. V letošní sezóně se slovenský útočník trápil a pohyboval se na hraně sestavy. S 8 body ve 25 utká-ních a bilancí +/- s -14 zůstal daleko za očekáváním.

Litvínovský odchovanec Lukáš Kašpar se vrátil na sever Čech na konci listopadu v sezóně 2018/2019 z brněnské Komety. Měl se stát hlavní hvězdou černožlutého celku v boji o play off. Verva před sezónou vyhlásila jasný cíl, kterým byl postup do play off a právě mistr světa z roku 2010 měl být hlavním klíčem ke kýženému úspěchu. V loňské sezóně ve 32 zápasech zaznamenal 22 bodů za 9 gólů a 13 asistencí, ale Litvínov zůstal daleko za očekáváním a do play off se neprobojoval. V letošní sezóně se čtyřiatřicetiletý útočník převážně trápil. Ve 34 utkáních si připsal 17 bodů za 8 gólů, ke kterým přidal 7 asistencí a nena-plnil úlohu tahouna týmu. Ve statistice +/- se dostal na negativní bilanci -18, ve které byl nejhorší z celého týmu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru