Verva má posilu do útoku, přichází Kanaďan Langkow
Budou mít litvínovští fandové důvod k radosti? Ilustrační foto
Sport

Litvínov - Verva rozšiřuje kádr pro závěrečné boje v Tipsport extralize. Vedení klubu se dohodlo s kanadským útočníkem Chrisem Langkowem. Třicetiletý forvard se k týmu připojí už ve čtvrtečním tréninku.

Severočeský klub vítá ve svém kádru dalšího Kanaďana. Vedení klubu rozšiřuje kádr pro finální fázi sezóny. K týmu se připojí ve čtvrtečním tréninku Chris Langkow. Třicetiletý šikovný centr přichází ze slovenské extraligy, kde druhou sezónu disponuje dobrou produktivitou. Litvínov trápila v posledních zápasech marodka v útočných řadách, kde muselo vedení klubu využít střídavých startů útočníků Josefa Stříbrného a Yuriho Zholobova. Langkow by měl zacelit mezeru po zraněných hráčích a zlepšit produktivitu týmu.

Rychlonohý pravák začal svou kariéru v kanadských mládežnických soutěžích. Zahrál si prestižní juniorskou WHL a v seniorském hokeji se výrazněji prosadil především v ECHL. Bratranec slavného Daymonda Langkowa odehrál přes sto padesát zápasů ve farmářské AHL, ale do nejslavnější ligy světa se mu probojovat nepodařilo. V sezóně 2016/2017 se vydal do Evropy, kde nastupoval v rakouské EBEL a v závěru sezóny si vyzkoušel i angažmá ve Švédsku. V následující sezóně se vrátil zpět do zámoří, kde si výbornými výkony v ECHL opět vybojoval povolání do AHL na farmu New York Rangers.

Po této štaci na dva roky zakotvil ve slovenské extralize. Nyní přichází posílit kádr litvínovské Vervy. „Vzhledem k zranění Edwina Hedberga a Samsona Mahboda jsme se rozhodli angažovat dalšího kanadského hráče s ofenzivním pojetím hry, které prokazoval především v posledních třech letech. Věříme, že se co nejrychleji začlení do našeho systému. Je urostlý a dobře bruslící střelec,“ říká generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru