Chcete vyzkoušet závodní vůz na autodromu? Do projektu OC Race se zájemci mohou zapojit i letos
Foto: Autodrom Most
Sport

Most - Mostecký autodrom navazuje na loňskou premiéru projektu OC Race. Disponuje šestnácti okruhovými speciály Škoda Octavia RS III Cup, které si může vyzkoušet každý. Projekt je tak lákavý i pro fanoušky motoristického sportu z řad amatérských řidičů, jejichž snem je svézt se po dráze za volantem závodního auta. Adrenalinový zážitek nabízí ale i možnost svěřit se do rukou profesionálního pilota na sedadle spolujezdce při takzvané taxijízdě.

Nejbližším termínem, kdy budou závodní speciály k dispozici, je sobota 21. března při volných jízdách po okruhu pro veřejnost. Cena pronájmu závodního speciálu pro zážitkovou jízdu zahrnuje pohonné hmoty, běžné opotřebení pneumatik a dalšího materiálu a také zapůjčení helmy a kombinézy. Zájemci mohou posílat přihlášky na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo se objednat na telefonním čísle +420 702 143 247.

Další termíny autodrom zveřejní na svých webových a facebookových stránkách. Účastník volné jízdy absolvuje v závodním speciálu dvě kola po dráze, tedy trasu dlouhou zhruba 8,5 kilometru. Stejnou vzdálenost urazí i ten, kdo zvolí taxijízdu v pozici spolujezdce.

Projekt OC Race nabízí vedle zážitkové jízdy a taxijízdy další dva koncepty, a to uspořádání soukromého či veřejného klubového závodu a zapůjčení vozu pro profesionální účely. „Už na 28. března je na autodromu vypsaný klubový závod OCR Trophy s vozy Škoda Octavia RS III Cup jako součást nezávislého seriálu závodů do vrchu Edda Cup. OCR Trophy bude i vloženým závodem mezinárodní závodní série Carbonia Cup, rovněž na velkém okruhu. A to hned ve třech termínech, 5. dubna, 11. června a 11. října. V tomto případě půjde o mini pohár, jezdci si to mezi sebou rozdají o celkového vítěze,“ upřesnil obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

Projekt OC Race je podle něj vhodný i pro začínající jezdce, nabízí všem shodné podmínky. „Díky své kompaktní struktuře je ideální kombinací mezi časem stráveným na závodní trati a vynaloženými náklady,“ doplnil Krafek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru