Litvínov se zachránil v extralize. Teď za tři miliony předělá mantinely a zúží hřiště
Zápas o vše. Litvínov přehrál kladno a zachránil extraligu. Foto: e-mostecko.cz
Sport

Litvínov - Extraliga v Litvínově je po páteční výhře nad Kladnem zachráněna. A hrát se v nejvyšší soutěži bude za lepších podmínek na ledové ploše.

Klub HC Verva vymění na Zimním stadionu Ivana Hlinky mantinely. Důvodem plánované akce je skutečnost, že stávající mantinely jsou na hranici technických požadavků herního řádu Českého svazu ledního hokeje jak po stránce bezpečnostní, tak kvůli výšce ochranných skel a odpružení mantinelů. Současně dojde ke zvýšení bezpečnosti hráčů i diváků. Informovalo o tom město Litvínov.

V rámci instalace dojde zároveň k zúžení ledové plochy na rozměry NHL a HC VERVA tak bude moci pořádat mezinárodní zápasy na úrovni reprezentace. Zúžením ledové plochy dojde současně k vytvoření prostoru pro budoucí instalaci 3 nových řad sedadel pro diváky.

Práce budou provedeny v letních měsících, v čase mimo hrací sezónu. Celkové odhadované investiční náklady činí tři miliony korun, město se na této výměně finančně nebude podílet.

Rada města schválila provedení investiční akce v souladu s nájemní smlouvou uzavřenou mezi městem a HC VERVA Litvínov.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru