Obránci Kudla se Ščotkou pokračují v Litvínově
Obránci Kudla se Ščotkou pokračují v Litvínově. Foto: HC Verva
Sport

Litvínov - Vedení klubu HC Verva Litvínov využilo opčního práva a prodloužilo smlouvy s obránci Patrickem Kudlou a Janem Ščotkou. Oba zadáci tak budou působit v černožlutých barvách i v nové sezóně. Pro Vervu je to další důležitý krok v budování kádru do budoucna.

Obránci Kudla se Ščotkou budou na severu Čech působit i v nové sezóně. Vedení klubu na oba perspektivní zadáky uplatnilo opci. Jan Ščotka v Litvínově působí už od sezóny 2018/2019, kdy přišel z Pardubic. Ve svém prvním ročníku v černožlutých barvách zářil a stal se nejproduktivnějším obráncem týmu s osmnácti body (7+11). Letos ale také patřil ke spolehlivým zadákům a v bodování skončil na druhém místě se třinácti body (5+8) za Tomášem Pavelkou. „Honza u nás odehrál druhou sezónu, kterou sice letos neměl tak povedenou jako loni. Nicméně pořád je to kvalitní obránce, který v minulosti nakouknul do reprezentačního výběru. Byli bychom rádi, aby se svými výkony v nové sezóně do reprezentace zase probojoval. Myslíme si, že je v něm velký potenciál, a proto jsme uplatnili opci, říká generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

Patrick Kudla přišel do Litvínova z prvoligového Frýdku-Místku na začátku listopadu. V úvodu svého angažmá mladý Kanaďan bojoval v litvínovské Vervě o místo v sestavě, ale postupem sezóny se vypracoval na jednoho z klíčových obránců týmu. V +/- hodnocení účasti na ledě byl nejlepším ze všech hráčů Litvínova s kladnými +15. „Patricka jsme k nám vzali v listopadu, kdy hrál ve Frýdku-Místku Chance ligu. Měli jsme vyskautované, že je to útočník předělaný na obránce. Ze začátku působil trochu neprůbojně a opatrně. Postupem času si začal více věřit a dokazoval to i na ledě. Má úžasnou práci s holí v rámci defenzivy. Kolikrát si soupeř už myslí, že ho objel, ale on díky své šikovnosti mnohokrát ještě celou situaci zachrání. Má ofenzivní vlohy díky zkušenostem z útoku a okamžitě ví, jak s kotoučem naložit při přechodu do útočné fáze hry. V soupeřovo třetině si především ke konci sezóny dovoloval neskutečné věci a byl za to odměněn i góly. Byla to jeho obrovská přidaná hodnota a z toho důvodu jsme uplatnili opci, abychom mohli s tímto mladým perspektivním obráncem dále pracovat,“ vysvětluje Jiří Šlégr.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru