Koronavirus už tolik nehrozí. Extrémní závod horských kol kolem Mostu se pojede!
Foto: Jiří Stárek
Sport

Most - Ještě před několika týdny se zdál standardní termín mosteckého MTB maratonu jako nereálný. Přes všechny zmatky v době koronavirové pandemie a následného uvolňování restrikcí pořadatelé právě odstartovali svůj vlastní závod – stihnout vše připravit za čtyři týdny. Přípravy maratonu zpravidla průběžně probíhají již od ledna.

Příprava závodů je „živý organismus“ a detaily se řeší za pochodu. Tím spíš to bude platit v rámci letošního 19. ročníku. Proto všem zájemcům doporučujeme sledovat informace na webu KL Sportu a na Facebooku.

Aby toho nebylo málo, tak sám o sobě bude letošní ročník plný novinek. Český maratonský pohár ŠKODA AUTO ČP XCM dostává novou podobu. Hlavní organizace se svěřila Nova Cupu a Extrém Bike Most se pojede jako jeho partnerský závod, což znamená, že kdo jezdí Nova Cup, může získat body i v Mostě. A to ještě stále není vše, velké změny všechny čekají i v kategoriích. Mezinárodní cyklistická federace UCI posunula věk pro kategorii Masters z dosavadních 30 na 35 let. Jelikož je mostecký maraton i nadále zařazen do Českého poháru XCM, který se řídí pravidly UCI, posouvají se o 5 let všechny veteránské kategorie. Zdánlivě nepatrná změna může zaskočit hlavně ty, kteří se těšili, že přestupují do kategorie čtyřicátníků či padesátníků.

Specialized Extrém Bike Most: Sobota 20. 6. 2020

  • Uzávěrka zvýhodněného startovného: Pondělí 1. 6 2020
  • Maximální počet závodníků na každé trase je 450 (při naplnění rozhoduje datum platby)
  • Dle metodických pokynů ČSC je registrace možná pouze online a startovné je nutné platit převodem na účet pořadatele (nelze přijímat platbu v hotovosti)

2505extrembike2

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru