Rakovině navzdory. Litvínovští hokejisté se zapojili do dražby pro nemocného hráče s nádorem na srdci
Ilustrační foto a FB Ondřeje Buchtely
Sport

Litvínov – V hokejovém prostředí se rozjela lavina s dražbou těch nejrůznějších hokejových pomůcek. Výtěžek poputuje na transparentní účet, aby pomohl dvacetiletému hokejistovi Ondřeji Buchtelovi, který bojuje s rakovinou srdce. Do aukce se zapojili i hokejisté Vervy Martin Hanzl, Lukáš Doudera a David Štich. Podporu mladému hokejistovi však můžete vyjádřit i vy.

Hokejový svět zasáhla v posledních dnech a měsících velmi bolestivá zpráva. Ondřej Buchtela oznámil, že má rakovinu srdce. Hokejista, který v extralize hájil barvy chomutovských Pirátů, se však rozhodl se zákeřnou nemocí bojovat.

„Nejdříve se mi to psát nechtělo, zvlášť na Instagram, ale po pár dnech přemýšlení jsem si řekl, že by se to stejně zjistilo a pravda by vyjela na povrch. Důvodem, proč teď netrénuji, nejsem aktivní na soc. sítích a nevycházím z domu a když už tak jen na vozíku, je RAKOVINA. Lékaři mi diagnostikovali zhoubný nádor na srdci. Poslední 2 týdny byly hodně zvláštní pro mě i pro celou rodinu. Ve 20 letech raka nečekáte, ale když přijde, nezbývá nic jiného než bojovat. Není čas litovat se, ptát se proč zrovna já, a ne ten druhej, prostě a jednoduše BOJOVAT!!“ napsal Buchtela 4. června na svůj instagramový profil.

HOKEJISTÉ LITVÍNOVSKÉ VERVY POMÁHAJÍ

Odhodlání a statečnost mladého hokejisty okamžitě podpořili jeho sportovní kolegové z nejrůznějších hokejových klubů. Na sociálních sítích se strhla lavina s dražbou hokejových pomůcek a pozadu nezůstala ani litvínovská Verva.

Nejprve se do aukce zapojil útočník Martin Hanzl, jehož dres a hokejka se vydražily za 9 200 korun. „Jsem rád, že jsem pomohl dobré věci. Navíc mám další dres do mé sbírky hraných dresů,“ řekl nový majitel Hanzlovy hokejové výbavy, který si však přeje zůstat v anonymitě.

Svůj dres ještě z působení v nedalekém Chomutově také vydražil urostlý obránce David Štich. Poté se přidal i obránce Lukáš Doudera, který do dražby věnoval svou hranou hokejku z minulé sezóny. Ta však ještě svého vlastníka nenašla. Na instagramovém profilu Lukáše Doudery si ji tak stále můžete vydražit.

JAK MŮŽETE PŘISPĚT?

Finanční podporu mladému hokejistovi můžete však vyjádřit i vy. Vznikl totiž transparentní účet Pomoc pro Ondru s číslem 123-0762430277/0100, kam můžete zasílat příspěvky pro jeho těžký boj se zákeřnou nemocí.

V současnosti je na transparentním účtu už přes dva miliony korun. Stav konta můžete také sledovat zde.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru