HKC Racing Team přivezl z Písku další cenné body
Foto: HKC Racing Team
Sport

Most, Písek - Na motokárové trati v areálu Hradiště u Písku se konal další podnik letošní zkrácené motoristické sezóny. Mostecký HKC Racing Team tu při srpnovém podniku Czech Kart Open opět bodoval hned v několika kategoriích. Závody se jedou jako Mistrovství republiky zároveň s Pohárem Autoklubu ČR. Ve velké konkurenci nasbírali jezdci v jeho barvách zlato, stříbro i bronz. Za zmínku rozhodně stojí výkony třetího Matěje Kácovského, druhého Tomáše Nováka i pohárové zlato Václava Procházky.

Počasí v Písku bylo proměnlivé a střídalo se mokré obutí se suchým. To ovšem obnášelo i opakované změny v nastavení geometrie. Každá ze změn ovšem mladým jezdcům přináší nové zkušenosti a dovednosti. Matěj Kácovský, který letošní sezónu tráví střídavě na domácích i zahraničních tratích, kde se účastní šampionátu Formule 3, se do sedačky motokáry vrací rád. Ve své třídě KZ2, která patří k nejobsazenějším, zajel třetí čas v kvalifikaci. První závod dokončil po problémech sice až osmý, ale druhý závod i Superfinále dokončil jako třetí v mistrovském hodnocení.

V pohárové klasifikaci třídy OK Junior dobře bojovali Václav Procházka a Miloš Roudnický. Jezdci, kteří v barvách mostecké stáje jezdí na základě spolupráce s Prague Academy, se přetahovali o první a druhé místo v kategorii a v jednotlivých jízdách si střídali umístění. Ve stejné třídě v celkovém hodnocení předvedl skvělý výkon Tomáš Novák. Po smůle v kvalifikaci zaznamenal třetí pozici v prvním závodě a pak dvě stříbra ve druhé jízdě i v Superfinále.

"Je nutné připomenout, že dobře si vedli i další kluci. Třeba v v Mini 60 Sebastien Šťastný, Tomáš Slípka a Alan Truksa," připomněl trenér Ivan Houzák. "Všechny třídy byly hojně obsazené a dá se to přičítat právě tomu, že po dlouhé pauze všichni cítí silnou motivaci. Odjet by se letos měly snad ještě tři podniky a tak v září zamíříme do Vysokého Mýta. Sbíráme body a hezký příděl z Písku se v tabulkách určitě projeví," dodal.

Mostecký tým patří v mistrovském i pohárovém startovním poli k nejpočetnějším. Je to důsledek existence a činnosti jeho HKC Akademie motorsportu, která vychovává malé talenty. Jejich výsledky v ostrých závodech odpovídají vynakládanému úsilí a každoroční přední umístění potvrzují správnost nastoleného směru.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru