Turnaj ve florbalu pomáhá rok a půl staré dívence trpící cystickou fibrózou
Rodiče Pepinky přebírají inhalátor z rukou hráčů HC Verva Litvínov. Konto našeho srdce a Rotaract Club Most dali dohromady na přístroj 23 tisíc korun. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Most – V Mostě se v sobotu odehrává čtvrtý ročník charitativního florbalového turnaje. Osm týmů bojuje ve sportovní hale. Vítězství není v tomto případě tak důležité jako pomoc, kterou účastníci turnaje poskytují rodině jedenapůlleté Pepinky z Jirkova.

Dívka trpí cystickou fibrózou. Díky pořadateli turnaje Rotaract Clubu Most, a Kontu našeho srdce hokejového klubu HC Verva Litvínov, které zdvojnásobilo vybranou částku, se podařilo zakoupit Pepince inhalátor za přibližně 23 tisíc korun.

„Získali jsme inhalační přístroj pro naši dceru Pepinu, která má cystickou fibrózu. Je to multiorgánová nemoc, největší projev je v nemožnosti vykašlávat hleny. To znamená, že se jí zahušťují plíce a postupně se jí zhoršuje kašel. Aby se jí od projevů odlehčilo, tak každý den musíme třikrát inhalovat. Tento přístroj inhalaci zkracuje na daleko menší dobu než přístroj, který teď máme,“ říká tatínek Pepinky Petr Bureš a vzkazuje společně s manželkou Petrou poděkování jak Rotaract Clubu, tak litvínovskému hokejovému klubu.

Rotaract Club Most nepořádá charitativní florbalový turnaj poprvé. V minulých letech díky vybranému startovnému mohla například odcestovat na zahraniční turnaj badmintonistka Veronika Dobiášová, děti v dětském domově si užily grilovačku, ve speciální škole mají zase bosý chodník.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru