Litvínov získal posilu z univerzitní NCAA. Na sever Čech míří zadák Patrik Demel
Na sever Čech míří zadák Patrik Demel. Foto zdroj: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Litvínov dále posiluje obranné řady. Vedení klubu se dohodlo na spolupráci s obráncem Patrikem Demelem z univerzitní ligy NCAA. Rodák z Ostravy podepsal v Litvínově roční smlouvu s roční opcí.

Verva získala do nové sezóny čtvrtou posilou do obranných řad. Litvínov se dohodl na angažování zadáka Patrika Demela, který se k týmu z osobních důvodů připojí 27. září. Čtyřiadvacetiletý obránce začínal s hokejem v Porubě. Svou mládežnickou kariéru spojil s ostravskými celky Porubou a Vítkovicemi. Připsal si i několik startů v mládežnických reprezentačních výběrech, ale na MS se neprobojoval.

„Patrika jsme měli možnost osobně vidět v několika zápasech. Působil na nás solidním dojmem, co se týče bruslení a práce s kotoučem. Je to hráč, který je v nejlepším věku a chce na sobě pracovat. Hrál v Americe a viděli jsme jeho návyky ze zámoří,“ říká hlavní trenér týmu Vladimír Országh

V sezóně 2015/2016 zamířil do NAHL, druhé nejvyšší americké juniorky, kde ve své první sezóně v zámoří zazářil dvaatřiceti kanadskými body. V následující sezóně se upsal v prestižní univerzitní soutěži NCAA týmu American International College. Na východním pobřeží USA působil čtyři sezóny. V sezóně 2018/2019 se svým týmem vyhrál základní část soutěže i play off.

V loňské sezóně předvedl svůj nejlepší bodový výkon v NCAA, když dokázal ve 34 zápasech posbírat 21 kanadských bodů a se svým týmem opět vyhrál základní část soutěže. V Generali Česká Cupu nastoupil za Vítkovice, kde si připsal v pěti duelech dva góly a dvě asistence, ale smlouvu s ostravským celkem nepodepsal. „V první řadě nám jde o zvýšení konkurence v obranných řadách. Patrik dostane šanci a bude už jen na něm, jak se chytí,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru