Verva posiluje útočné řady. Útočníci Sukeľ, Kudrna a Straka podepsali v Litvínově víceleté smlouvy
Foto: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - V sobotu 1. května se otevřel přestupový trh s hráči na novou sezónu. Vedení klubu se povedlo přivést tři posily do útoku.

Na severu Čech podepsali víceleté smlouvy útočníci Matúš Sukeľ, Andrej Kudrna a Petr Straka. „Jsme rádi, že jsme se dohodli na víceletých smlouvách. Jsou to hráči, kteří umí hrát výborně do obrany i do útoku. Očekáváme od nich, že přispějí ke zvýšení produktivity týmu. Myslím si, že to jsou hráči, kteří splňují naše požadavky,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Verva pokračuje s obměnou svého kádru. Do města na úpatí Krušných hor míří trojice noviců, kteří budou v severočeském klubu působit v nové sezóně. Prvním z nováčků v litvínovských barvách je Matúš Sukeľ. Pětadvacetiletý útočník je od mládežnických let pravidelným reprezentantem Slovenska. V roce 2015 vybojoval společně s Denisem Godlou senzační bronz na MSU20.

Rodák z Liptovského Mikuláše se výrazněji v seniorském hokeji prosadil ve svém rodném městě, kde se vypracoval v klíčového hráče svého týmu. Zahrál si také pět zápasů v KHL za Slovan Bratislava. V sezóně 2017/2018 ho neminula účast na Olympijských hrách v Jižní Koreji. Poslední dvě sezóny strávil ve Spartě, kde si ve 104 utkáních připsal 35 kanadských bodů za 18 gólů a 17 asistencí.

„Matúš hrál na Spartě většinou defenzivní roli. Nastupoval na oslabení a do přesilových her moc prostoru nedostával. Přestože hrál ve třetí a čtvrté formaci, tak měl velmi slušný bodový příjem. Je to zodpovědný hráč, který se hodně zlepšil v defenzivních činnostech,“ říká hlavní trenér Litvínova Vladimír Országh.

Andrej Kudrna je rodákem z Nových Zámků. Juniorská léta ale strávil ve Slovanu Bratislava a poté zamířil do kanadsko-americké WHL, kde se mu bodově velmi dařilo. Následoval návrat zpět na Slovensko, kde se z extraligy přesunul do KHL. V týmu Slovanu Bratislava odehrál tři sezóny, kde pendloval mezi KHL a slovenskou nejvyšší soutěží. Od ročníku 2015/2016 působil v pražské Spartě. Společně se svým spoluhráčem Matúšem Sukeľem devětadvacetiletý útočník také reprezentoval svoji zemi na Olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Za národní tým Slovenska si zahrál i na dvou světových šampionátech. V Tipsport extralize zatím nastoupil do 290 zápasů s bilancí 68 gólů a 68 asistencí. „Je to zkušený hráč, který hrál na Spartě šest sezón, což o něčem také svědčí. Každou sezónu se dostal přes hranici deseti a více gólů. Nehrál v top lajnách, protože byla ve Spartě obrovská konkurence. My od něj očekáváme i přínos směrem dopředu, kde by nám měl vyplnit gólovou mezeru, kterou jsme měli v loňské sezóně,“ hodnotí trenér Országh.

Posledním z útočníků je Petr Straka, který je odchovancem plzeňského hokeje. Byl pravidelným mládežnickým reprezentantem a zahrál si na MSU18 i dvou MSU20. V sezóně 2009/2010 se vydal do kanadské QMJHL za svým snem. V roce 2010 byl draftován ve druhém kole týmem Columbus Blues Jackets, ale z farmy Columbusu byl vyměněn do Philadelphie Flyers. Slavnou NHL si zahrál za Flyers ve třech zápasech, ve kterých si připsal dvě asistence. Poté byl poslán na farmu a do NHL se už nevrátil. V ročníku 2017/2018 se vrátil do Plzně.

Na závěr sezóny byl za Tomáše Kubalíka půjčen do Jihlavy, se kterou bojoval o záchranu v nejvyšší soutěži. Další tři sezóny se stal důležitým členem plzeňské Škodovky a pomohl jí k bronzovému umístění. V extralize nastoupil ve čtyřech sezónách do 230 zápasů, ve kterých si připsal 101 kanadských bodů (46+55). Střelecky nejlepší ročník prožil v minulém ročníku, kdy za Plzeň nasázel do branek soupeřů 13 gólů.

„Je to hráč, který má už něco odehrané. Očekáváme od něj jistou zarputilost. Má výbornou hru směrem dozadu, ale i velký potenciál směrem do ofenzivy. To potvrdil v minulé sezóně v Plzni, i přes to, že nebyl příliš vytěžovaný v přesilovkových formacích, dokázal vstřelit třináct gólů a my věříme, že na své výkony naváže i v Litvínově,“ říká na závěr hlavní trenér Vervy.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru