František Lukeš přidá šestnáctou sezónu v Litvínově. S Vervou se dohodl na nové smlouvě
František Lukeš přidá šestnáctou sezónu v Litvínově. Foto: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Po svém „dvojčeti“ Viktoru Hüblovi bude ve žlutočerném dresu pokračovat i útočník František Lukeš. Osmatřicetiletý forvard tak nastoupí do své šestnácté sezóny za Litvínov. S vedením klubu se dohodl na nové roční smlouvě.

František Lukeš v rámci extraligy nikdy nenastoupil za jiný klub než je Litvínov. V nejvyšší soutěži odehrál 806 utkání s bilancí 253 gólů a 357 asistencí. Dvanáctkrát v kariéře překonal hranici třiceti bodů za sezónu.

V uplynulém ročníku Tipsport extraligy patřil k nejlepším útočníkům Vervy a se 32 kanadskými body za 12 gólů a 20 asistencí skončil na čtvrtém místě klubového bodování. Díky svým výkonům přesvědčil trenéry a vedení klubu k nabídce nové smlouvy. „Jsme rádi, že jsme se s Frantou dohodli. V uplynulé sezóně si svými výkony řekl o novou smlouvu. Věříme, že týmu opět pomůže postoupit do play off,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

V klubových statistikách patří mezi nejlepší útočníky v historii klubu. V počtu odehraných utkání, bodů a gólů se řadí na třetí místo a v počtu asistencí dokonce na druhou příčku za svého dlouholetého parťáka z útoku Viktora Hübla. Od sezóny 2010/2011 tvoří společně s Viktorem Hüblem jednu z nejobávanějších dvojic v historii soutěže.

„Franta solidními výkony potvrdil v minulé sezóně, že je stále platný hráč. Ve formaci s Pospíšilem a Hüblem, to byli právě oni, kdo nás táhl na konci sezóny. Jsem rád, že se nám povedlo se s ním domluvit na dalším pokračování v Litvínově,“ říká hlavní trenér Vervy Vladimír Országh.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru