Verva vyztužila obranné řady. Angažovala Marka Hrbase
Marek Hrbas. Foto: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Vedení klubu se povedlo ulovit zajímavou posilu do obranných řad. Osmadvacetiletý Marek Hrbas podepsal v Litvínově roční kontrakt. „Jsme rádi, že se nám podařilo Marka do Litvínova přivést. Je to perspektivní obránce a věříme, že po loňské sezóně u nás naváže na své výborné výkony z předešlých let,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Odchovanec plzeňského hokeje se stává další posilou Litvínova před novou sezónou. Pravidelný mládežnický reprezentant od dorosteneckých let válel v Plzni. Účastnil se jednoho mistrovství světa do osmnácti let a dvou mistrovství světa do dvaceti let. Z plzeňské juniorky se ale rozhodl odejít do zámoří. V roce 2009 zamířil do americké USHL a po jedné sezóně se přesunul do kanadsko-americké WHL, kde působil další tři ročníky. V sezóně 2013/2014 se vrátil zpět do Česka.

Od návratu působil v extralize necelé čtyři sezóny v barvách Sparty a poté přestoupil do Vítkovic. V ročníku 2018/2019 si ho ve Vítkovicích vyhlédl Amur Chabarovsk, kde stihl odehrát v ruské KHL 25 zápasů. Po návratu z Ruska se stal posilou Mladé Boleslavi. První rok v dresu Bruslařů zářil a patřil ke klíčovým hráčům týmu. V loňské sezóně vinou zranění odehrál jen 20 duelů. V české nejvyšší soutěži ve své kariéře nastoupil do 323 zápasů s bilancí 80 kanadských bodů (26+54).

Osmadvacetiletý zadák má zkušenosti i ze seniorského národního týmu, za Česko odehrál 15 zápasů v přípravě, ale na mistrovství světa se mu zatím probojovat nepovedlo. „Jsme rádi, že jsme získali do našich řad zkušeného obránce, který už má něco za sebou. Je to hráč, který je zodpovědný směrem dozadu, má dobrou přihrávku a umí dobře podporovat útok. Věřím, že bude zapadat do našeho systému. Očekáváme, že nahradí hráče, kteří odešli a zaplní místa, která jsou momentálně volná,“ říká hlavní trenér Vervy Vladimír Országh.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru