Ohřecká Osmička vede lidi k málo objeveným místům. První závod provázel enormní zájem
Start dětské kategorie. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Klášterec nad Ohří - Za mimořádného zájmu veřejnosti odstartoval v Klášterci nad Ohří seriál běžecko-pochodových závodů Ohřecká Osmička.

„Podobně jako loni běžci i chodci na našich osmi etapách sbírají chodci našlapané kilometry, běžcům se počítá čas. Po doběhnutí sbírají ústřižky do slepé mapy Dolního Poohří,“ shrnul ředitel Destinační agentury Dolní Poohří Lukáš Pichlík.

V premiérové etapě nazvané Za zámeckým porcelánem se startovalo u lázeňského domu Evženie, osmikilometrová trasa hlavního závodu potom běžce zavedla třeba do zámeckého parku a na další místa Klášterce nad Ohří. Zúčastnilo se několik stovek lidí. „Je to seriál i tak trochu informativní, vzdělávací. Aby zkrátka ti lidé, ti účastníci poznali místa jim nepoznaná doposud. A to je teda hlavním smyslem Ohřecké osmičky,“ dodal Lukáš Pichlík.

Běžci a chodci poznali Klášterec nad Ohří nejen jako město porcelánu, sportu a kultury, ale i jako město lázeňské. Mezi několika stovkami přítomných byl i starosta Štefan Drozd.

V celém seriálu budou připravené nové trasy, které sportovce a turisty zavedou na další málo objevená místa – vrchy Rubín a Úhošť, na tvrz Divice, okolo zámku Jimlín, do Rašovic a k Panenskému Týnci. Druhý závod se uskuteční v neděli 6. června a provede účastníky Rokokovým srdcem chmelnic – okolím zámku Stekník na Žatecku.

Novinky můžete sledovat třeba v bezplatné aplikaci Ohřecká osmička. Ke stažení je pro iOS i pro Androidy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru