Pilot Petr Fulín na mosteckém okruhu mezi světovou špičkou obstál
Foto: Autodrom Most
Sport

Most - Světovým šampionátem cestovních vozů WTCR vyvrcholil jeden z největších závodních víkendů letošní sezóny na mosteckém autodromu. České barvy hájil Petr Fulín.

Ten startoval na divokou kartu a i přes hendikep vybojoval v kvalifikaci pole position. „Těsně před startem nám odešla spojka, ale podařilo se mi odstartovat. Ztratil jsem sice jednu pozici, ale v první zatáčce jsem byl na vnitřku. Pak mě bohužel někdo trefil,“ popisuje Fulín první závod, který tak pro něj skončil předčasně.

V druhém závodě se těsně nevešel do první desítky, ale dokázal, že umí držet krok s továrními týmy. „Sečteno podtrženo, někdo chce bednu a jinak je to neúspěch, ale tady je třeba zůstat nohama na zemi. Jednak soupeři patří k nejlepším pilotům cestovních vozů na světě a také mají nesrovnatelně lepší podmínky. Teď po druhém závodě už víme, že tempo, které jsme měli, bylo stejné s ostatními, kromě prvních dvou,“ zhodnotil Fulín jedenácté místo ve druhém závodě.

edeniky 492

Petr Fulín s číslem 222 při kolizi. Foto: Autodrom Most

Během neděle v Mostě proběhla i oslava dvaceti let od startu prvního Čecha v F1. Tomáš Enge fanouškům předvedl originální monopost F1 Prost s označením AP04, s nímž v roce 2001 absolvoval tři Velké ceny. Velkou pozornost poutala i jízda historických závodních a sportovních vozů Sutnar/Krattner Memorial.

Letošní nabitá mostecká závodní sezóna se tak už pomalu uzavírá. Příští rok nicméně slibuje minimálně stejně atraktivní podniky. Vedle mistrovství světa superbiků to bude také jubilejní, již třicátý, ročník Mistrovství Evropy okruhových tahačů a řada dalších zajímavých akcí, jejichž harmonogram autodrom zveřejní v průběhu podzimu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru