Sporty, kterým se v Mostě daří: Tři tituly ve šprtci, další tři v air-hockeyi
Foto: Jakub Hasil
Sport

Most – Domácí prostředí Střediska volného času Most svědčilo stolním hokejistům při mistrovství ČR v billiard-hockeyi šprtci a v air-hockeyi. Billiard-hockeyový šampionát nesl pořadové číslo 41. V prestižní kategorii mužů zvítězil Jakub David z Boskovic. Zopakoval tak svůj triumf z roku 2017, kdy se mistrovství konalo rovněž v SVČ Most.

Z místních zástupců byl nejlepší překvapivě, ale zaslouženě Jozef Matuščín (BHC Most) na osmém místě. V elitní desítce jej na devátém místě doplnil Ondřej Frýba (BHC StarColor Most). V kategorii žen po dramatickém průběhu soutěže vyhrála Valentina Grimmová (Real Draci 18.ZŠ Most). Pro mosteckou hráčku šlo o druhou zlatou z mistrovství ČR, tu první získala ještě v kategorii mladší žáci před šesti lety.

V mládežnických kategoriích, na jejichž organizaci přispěl i Ústecký kraj, měli mostečtí hned několik medailových želízek. Mezi juniory bral Jan Matuščín (BHC StarColor Most) bronz. V kategorii mladších žáků suverénní jízdou vyhrál Dalibor Sem (BHC StarColor Most).

Drama se šťastným koncem pro mostecké se konalo mezi staršími žáky. Vítěz Českého poháru a favorit soutěže Marek Těšitel (BHC StarColor Most) začal špatně, po dvou zápasech byl bez výhry, s jediným bodem za remízu. Poté ale následovalo pět výher a mistrovský titul. Stříbro v téže kategorii vybojoval Oliver Čermák (SVČ Most). Poprvé byla do programu zařazena kategorie veteránů, jediná, v níž mostečtí neměli zastoupení. Vyhrál Jaromír Foltýn st. (Prague NHL).

Historie air-hockeyových šampionátů je oproti šprtci mnohem kratší. Letos se tituly udělovaly popatnácté. Při neúčasti vítěze Českého poháru a obhájce titulu týmu SHL Brno v soutěži družstev zvítězili Gunners Břeclav. Další tituly zůstaly v Mostě díky Aleně Laštůvkové, Karlu Langovi a Lukáši Doležalovi. Všichni tři si tím zajistili účast na mistrovství Evropy 2022. Nečeká je ale tentokrát žádné velké cestování. Evropský šampionát se bude hrát v červnu v Modřicích u Brna.

41. MISTROVSTVÍ ČR - BILLIARD-HOCKEY ŠPRTEC – medailová umístění

• MUŽI – 1. Jakub David (BHK IQ Boskovice), 2. Simon Kaňa (Gunners Břeclav), 3. Pavel Alexandrov (Šprtmejkři Ostrava)
• ŽENY – 1. Valentina Grimmová (Real Draci 18. ZŠ Most), 2. Milada Vančurová (Prague NHL), 3. Michaela Stix (Šprtmejkři Ostrava)
• VETERÁNI – 1. Jaromír Foltýn Sen., 2. Karel Racek, 3. Roman Juříček (všichni Prague NHL)
• JUNIOŘI – 1. Jan Doležal (Gunners Břeclav), 2. Adam Kuráň (BHC Dobrá), 3. Jan Matuščín (BHC StarColor Most)
• STARŠÍ ŽÁCI – 1. Marek Těšitel (BHC StarColor Most), 2. Oliver Čermák (SVČ Most), 3. Marek Švéda (Šprti Mutěnice)
• MLADŠÍ ŽÁCI – 1. Dalibor Sem (BHC StarColor Most), 2. Alex Rusnok (Gunners Břeclav), 3. Michal Mokruša (Šprti Mutěnice)

15. MISTROVSTVÍ ČR – AIR-HOCKEY – medailová umístění

• MUŽI – 1. Lukáš Doležal (Black Sharks Most), 2. Ladislav Šustáček (SHL Brno), 3. Simon Kaňa (Gunners Břeclav)
• ŽENY – 1. Alena Laštůvková (Lejdýs Most), 2. Lada Semová (SVČ Most), 3. Kateřina Doležalová (Lejdýs Most)
• JUNIOŘI – 1. Karel Lang, 2. Petr Kusý Jun. (oba Mladé pušky Most), 3. Jakub Svoboda (SVČ Most)
• DRUŽSTVA – 1. Gunners Břeclav, 2. Crazy Team Most, 3. Optima Girls

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru