Litvínovští plavci přivezli ze závodů nespočet medailí a osobních rekordů
Jakub Kovařík. Foto zdroj: Plavecký klub Litvínov
Sport

Litvínov - Jarní měsíce jsou tradičně napěchovány plaveckými závody, a tak ani litvínovští plavci nelenili a během několika týdnů se představili v Mělníku, ve Zlíně a v Chomutově.

Ve dnech 9. – 10. dubna se v mělnické pětadvacítce konal Meziměstský přebor, ze kterého si litvínovští plavci přivezli celkem 55 medailí, z toho 27 zlatých, 17 stříbrných a 11 bronzových. O medailové pozice se zasloužili: Markéta Kejřová, Laura Prantová, Hana Racíková, René Petr Macháček, Pavel Zícha, Jakub Kovařík, Filip Brna, Adéla Andrlová, David Rous, Adam Brettschneider, Pavel Śtafa, Linda Marášková, Pavel Šváb a Jiří Procházka.

1605plavci

Litvínovští plavci

V druhé polovině dubna se představil ve Zlíně na Letním mistrovství ČR juniorů Petr Adamec. Už jen účast ve finále jakékoliv disciplíny by byla obrovským úspěchem. Adamec tuto představu přetavil v realitu a probojoval se hned do dvou finálových závodů. Na trati 100 m volný způsob dohmátl sedmý, avšak první ve svém ročníku, dále absolvoval finále na 400 m volný způsob, kde mu patřila osmá příčka celkem, ale 2. místo ve svém ročníku. Za zmínku určitě stojí ještě výkon na trati 800 m volný způsob s devátým dohmatem a výkon na kraulové dvoustovce, kde získal jedenáctou příčku, avšak opět první ve svém ročníku 2007.

Ke konci dubna se plavci vypravili do Chomutova na 35. ročník Memoriálu Jaroslava Jezbery. Zde vylovil devítiletý Jakub Kovařík ze čtyř možných startů 4 medaile, z toho zlatou na trati 50 m volný způsob, dvakrát stříbro na tratích 50 m prsa a 100 m polohový závod a sbírku uzavřel bronzem v závodě 200 m volný způsob. Čtrnáctiletá Laura Prantová vybojovala na trati 50 m motýl druhou příčku a s přehledem si tak řekla o místo ve finálové osmičce, která se porvala o Cenu Matěje Volfa – talentovaného chomutovského plavce a vynikajícího kluka, který bohužel v příliš mladém věku podlehl zákeřné nemoci. Ve finále si Laura doplavala pro bronzovou medaili.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru