Do Litvínova se vrací útočník Filip Helt
Filip Helt. Foto zdroj: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Vedení klubu se dohodlo s útočníkem Filipem Heltem na nové smlouvě. Litvínovský odchovanec se tak po roce v Jihlavě vrací zpátky na sever Čech, kde podepsal roční kontrakt s roční opcí.

„Filip v loňské sezóně působil v Jihlavě, kam odešel restartovat svou kariéru. Měl dobrou sezónu, tak jsme se rozhodli dát mu šanci opět v Litvínově. Je to hráč v nejlepších letech, odchovanec klubu a svou pozici v týmu si musí vybojovat,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Filip Helt je odchovancem litvínovského hokeje. V mládežnických kategoriích patřil k tahounům mužstva. Nakoukl i do reprezentačních výběrů, ale na mistrovství světa se nikdy neprobojoval. V roce 2016 byl draftován do NHL jako 211. hráč týmem St. Louis Blues. V následující sezóně zamířil do kanadské OHL. Poté se ale vrátil zpět do Česka a v ročníku 2017/2018 debutoval za Litvínov v extralize.

Nastupoval také v druhé nejvyšší české soutěži v týmech Litoměřic a Kadaně. Poslední rok strávil v Jihlavě, kde odehrál 53 zápasů s bilancí 30 bodů (13+17). V jednom utkání se objevil i v mateřském Litvínově. Za svou kariéru odehrál v černožlutém dresu v extralize 115 utkání, ve kterých vstřelil šest gólů a přidal jedenáct asistencí. V nové sezóně se tak opět objeví v litvínovském kádru. „Filipa jsme sledovali a líbilo se nám, jak hraje. Je to důrazný hráč, který má tlak do brány. Je přímočarý a svým stylem hry se nám bude do mužstva hodit,“ říká hlavní trenér Vervy Vladimír Růžička.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru