Velké posily pro Chomutov přichází z Litvínova! Ofenzivu Pirátů doplní extraligový rekordman Hübl i jeho parťák Lukeš
Foto: Kateřina Kundertová. Zdroj: Piráti Chomutov
Sport

Chomutov - Na soupisku A-týmu chomutovských hokejistů přibývají dvě velmi zajímavá jména. Poprvé v novém tisíciletí oblékne chomutovský dres místní odchovanec a držitel řady extraligových rekordů Viktor Hübl, který bude i nadále působit v jednom týmu se svým hokejovým dvojčetem Františkem Lukešem. Kadaňský odchovanec totiž s Piráty rovněž podepsal smlouvu.

„Chomutovská nabídka nám dávala největší smysl,“ vysvětluje za oba mladší z dvojice František Lukeš. „Vždycky jsem říkal, že bych chtěl uzavřít kariéru v Chomutově. Jsem rád, že teď to tak bude,“ těší Viktora Hübla, pro něhož se uzavírá kruh.

Třiačtyřicetiletý chomutovský rodák totiž odehrál první seniorské zápasy právě v dresu mateřského klubu už v sezóně 1996/1997 ve druhé lize, kterou bude hrát i po návratu. Barvy oddílu, kde udělal Viktor Hübl první krůčky na ledě, naposledy hájil 12. prosince 1999. V Berouně tehdy vyrovnával na 1:1 po asistenci současného hlavní kouče Kamila Koláčka. „Sice jsme spolu hráli, ale vždycky jsem měl ke Kamilovi i Petrovi Martínkovi respekt, což bude platit i teď, když budou našimi trenéry,“ přibližuje směrem k mužům, kteří před více než dvaadvaceti lety vyjeli na berounský led oba.

Poté se natrvalo a dlouhé roky usadil v domácí nejvyšší soutěži, v níž prošel pražskou Slavií nebo Českými Budějovicemi, ovšem největší část strávil ve dvou etapách v nedalekém Litvínově. Na jaře 2015 zvedl nad hlavu mistrovský pohár, postupem času začal překonávat jeden extraligový rekord za druhým.

Aktuálně je hráčem s nejvíce starty (1276) v celé historii tuzemské elitní ligy od roku 1936 a vládne pořadí střelců samostatné české extraligy (402 gólů) ve všech jejích fázích nebo kanadskému bodování základní části (375+464). Kromě toho má na kontě nejvíc vítězných (87) i přesilovkových (129) gólů.

Navíc společně s Františkem Lukešem proměnil od zavedení rozstřelu po prodloužení v roce 2006 nejvíc rozdílových nájezdů (14), přičemž Viktor Hübl absolvoval víc pokusů, tudíž je v této statistice druhý. Stříbro mu patří také v produktivitě všech fází Tipsport extraligy o sedm bodů za Petrem Leškou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru