Softbalová průtrž mračen, hlad mosteckých hráčů po vítězství byl velký
Foto: Paintbusters
Sport

Most - Páteční tréninkový plán softballistů 24. červnového dne byl v areálu na Ovčíně kvůli deštivému počasí zrušen a všichni s obavou vzhlíželi k obloze a sobotě, kdy, podle předpovědi, mělo nebe otevřít stavidla a hodně, hodně kropit. Stalo se tak téměř v celé České republice, kromě Mostecka.

A tak sobotní program mohl proběhnout přesně podle rozpisu. Nejprve muži Painbusters Most přivítali v závěrečném kole základní části extraligy ČR posledního ze soupeřů, odvěkého a vždy silného rivala, Hrochy z Havlíčkova Brodu, odpoledne pak mostecké ženy změřily síly ve 2. lize se softbalistkami pražského Tempa. Zatímco muži tak uzavřeli základní část nejvyšší soutěže, víkendový program na Ovčíně pokračoval v neděli duelem žen s dalším z pražských celků, Čechií.

Duely mužů Mostu s několikanásobnými mistry republiky z Havlíčkova Brodu v sobě mají vždy speciální náboj podobný derby. I tentokrát se bojovalo o každý míč. Soupeř představil novou posilu, mladého nadhazovače z Argentiny Matiase Larraburu, kterému se na začátku zápasu vedlo lépe, než domácímu Adamovi Buchnerovi. Soupeř v první směně odskočil na 3:0 odpalem mimo hřiště, který ale rozhodčí omylem posoudili jako regulérní. Následující přestřelka pálkařů obou týmů skončila po sedmi směnách výsledkem 10:7 pro havlíčkobrodské Hrochy, a protože se hrálo o co nejlepší pořadí v tabulce a výhodu pro nadstavbovou část soutěže, byla výsledková matematika jasná. Most musí ve druhém zápase zvítězit alespoň o čtyři body! Od prvních odpalů se mostečtí Painbusters zakousli do soupeře a bylo zřejmé, že jejich hlad po vítězství je veliký. Obranu chladnokrevně na nadhozu vedl Jan Strolený a po první směně Krotitelé bolesti vedli 5:3. Po druhé svítilo na tabuli již 9:3 a konečných 13:3 pro Most znamenalo jasnou převahu domácích a posun v tabulce právě před rivala z Havlíčkova Brodu. Nejvyšší soutěž mužů bude pokračovat nadstavbovou částí 30. července.

A jak si vedly naše ženy? Víkend hodnotil několika větami trenér týmu Stanislav Štýs: „Ženský tým má za sebou nejúspěšnější hrací víkend v premiérové sezoně ve druhé lize! Na domácím hřišti naše hráčky v sobotu přivítaly mladý tým z pražského Tempa a v neděli velezkušené soupeřky z Čechie. S oběma týmy jsme hrály vyrovnanou hru a víkend jsme skončily vyrovnanou bilancí dvě výhry a dvě prohry. Výborná práce obrany byla podpořená skvělou pálkou a útokem. S klidem lze říct, že lepší softbal ženy Painbusters zatím nehrály.“

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru