Soubor tragédů, hodnotí strážníci mladoboleslavské hokejové fanoušky. Dvakrát si málem podpálili vlastní autobus
Foto: MP Pardubice
Sport

Pardubice – Chování mladoboleslavských hokejových fanoušků nejde na rozum pardubickým strážníkům, kteří pomáhali zajišťovat bezpečnost během vzájemného víkendového duelu.

 

Už jen to, že si spletli sport a místo na svůj fotbal přijeli na hokej. S sebou si bohužel přivezli fotbalové zvyky a výbavu. Hned jak se otevřely dveře autobusu zapůjčeného tamním fotbalovým klubem, vyletěla jak holubička ze skály z jeho dveří světlice. Hod pyrotechnikou ze dveří dopravního prostředku není nějakou krajovou zvláštností z Mladoboleslavska, ale snaha stát se anonymním pachatelem přestupku,“ uvádějí k událostem pardubičtí městští policisté.

Problém se podařilo uhasit a fanoušky přijíždějící na zápas dočasně uklidnit. Po výhře hostí se ale situace o několik hodin později opakovala. „Z autobusu ven jako čert z elektriky vyletěla v pořadí druhá světlice na trávník na znamení vítězství. Letěla by i třetí, ale opakovala se nám tu chyba z prvního dějství a sice ta, když se pyrotechniky chopí blb a navíc neumětel. Autor třetího „povedeného“ hodu, statečně ukrytý za sedačkou uvnitř autobusu, totiž hořící kouli rozmachem poslal pouze pod sebe na schody,“ popisuje dění městská policie.

Světlice propálila koberečky hned na několika stupních schodiště. „Autor neúspěšného hodu hledá honem někoho, kdo za něj vystoupí z anonymity a půjde jeho problém hasit nebo alespoň vykopnout ze dveří ven. Řidič tohoto zájezdu se střídavě křižuje a chytá za hlavu, zatímco strážníci venku hledí s úlevou za odjíždějícím autobusem a přemýšlí, kdy naposledy viděli pohromadě takový soubor tragédů,“ glosují strážníci návštěvu mladoboleslavských fandů.

Mladá Boleslav je v extraligové tabulce na čtvrtém místě, Pardubice jsou páté. Litvínov je nyní na předposledním třináctém místě. Mladá Boleslav bude hrát v Litvínově 14. října.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru