Pod softbalovým vrcholem fouká, ale to vůbec nevadí, když jsi ze Severu!
Foto: Paintbusters
Sport

Most - Další neskutečný víkend, kterým se přepisovala historie klubu a českého softbalu, mají za sebou borci z Painbusters Most.

Nejprve malí Krotitelé bolesti do 11 let vybojovali třetí místo a bronzové medaile ve finálovém turnaji své kategorie, kde v konkurenci 30 týmů z celé ČR nechali za sebou takové softballové bašty, jako jsou Havlíčkův Brod, Chomutov, Joudrs Praha, Eagles Praha a Sever Brno.

Finálovým turnajem v nedalekém Chomutově tak, za účasti nejlepších dvanácti týmů dlouhodobé soutěže, vyvrcholilo letošní Mistrovství ČR softbalových nadějí. Painbusters patřili v průběhu sezóny k nejlepším týmům, a také v základní skupině finálového turnaje zaznamenali čtyři vítězství a jenom jednu porážku, čímž se stali vítězem svojí skupiny. V utkání nadstavbové části podlehli budoucím mistrům ČR z Pasos Pardubice a do finále nepostoupili. Všechno si následně vynahradili v souboji o třetí místo, kdy obrana soupeře z Brna nedokázala vzdorovat sériím odpalů mosteckých hráčů. Malí hráči Painbusters předvedli výbornou hru v poli se spoustou skvělých a obětavých zákroků, a zápas skončil bodovým rozdílem 8:1 po páté směně. Celý turnaj se odehrával v atmosféře zdravého soupeření a za vydatné podpory přihlížejících dětí a fandících diváků, především z řad rodičů. V kategorii do 11 let Painbusters dosáhli historického úspěchu a vůbec prvního medailového umístění, ale opravdu fantastická byla skvělá týmová atmosféra, bojovná nálada a radost ze hry.

Na tomto místě se sluší poděkovat rodičům, hráčům, trenérům a přátelům, kteří nás nezištně a aktivně celou sezónu podporovali.

Ve své rozehrané semifinálové sérii, hrané na 3 vítězná utkání, pokračovali i muži Painbusters, kteří prohrávali po minulém víkendu s pražskými Joudrs0:2 na zápasy a byli tak krok od vyřazení.

edeniky 4463

To ale nikdo netušil, jaké se budou dít věci. Sobotní bitva před televizními kamerami se odehrála na Ovčíně v Mostě a domácí do ní vstoupili razantně. Ve druhé směně šli do vedení 2:0 a i v další směně přidali oběh. Soupeř kontroval v pátém inningu dvěma body a rázem byl stav 3:2. Hned v dohrávce ale vzali do svých rukou osud zápasu bratři Buchnerové. Nejprve Vojtěch vybojoval metu a mladší z bratrů, Adam, dlouhým odpalem za plot zařizuje dva body Mostu. Konečný výsledek 6:2 si již domácí pohlídali a vybojovali si tak prodloužení série.

V neděli na hřišti Joudrs Praha, kde se konalo i mistrovství světa mužů 2019, byl před mosteckými kluky přetěžký úkol. Vybojovat druhé vítězství nad dosavadním lídrem tabulky a vynutit si tak rozhodující pátý zápas. Na nadhozu za Most exceloval Adam Buchner a tým předváděl hru na hranici maxima. Hned první útok znamenal vedení 2:0 a stav se měnil až ve čtvrté směně, kdy Pražané snížili na rozdíl bodu. Víc už ale nedokázali a zápas „zavřel“ na nadhozu starší z bratrů BuchnerůVojtěch. Most vítězí ve čtvrtém utkání série 4:1 a rázem je „momentum “ dané chvíle na jeho straně.

Po krátké pauze na úpravu hřiště se začíná nanovo, tentokrát naposledy. Rozhodující duel série, zápas o všechno. A mostecký tým se přeměnil v jediné homogenní těleso. V obraně i v útoku jako by bylo rázem všech sedmnáct hráčů. Za hlasité podpory střídačky a početné skupiny příznivců vedla obranu Mostu dvojice chytač Vít Kočí a nadhazovač Vojtěch Buchner. A byla pro soupeře velkou překážkou. Zatímco obrana Painbusters byla bezchybná, útok zavelel ke zteči dvěma body. Joudrs ve druhé směně snižují na 1:2 a drama pokračuje. Rozuzlení přichází ve čtvrté směně. David Štýs propaluje vnitřní pole a obsazuje metu.Následují dva outy našich pálkařů a posun Davida na druhou metu. Štěpán Mutinský pálí také daleko a zařizuje bod. Adam Šucha trojmetovým odpalem k plotu přidává druhý bod a po chybě polařů rychlým během sám i třetí. Odskakujeme na 5:1 a soupeř je na kolenou. V sedmé, poslední, směně obrana zvládázávěrečný tlak Pražanů a po chyceném odpalu v zadním poli, znamenajícím konec zápasu, propukají jen bezbřehá radosta nadšení ze splněného snu. Most je poprvé v historii ve finále nejlepší softballové soutěže Evropy. Od víkendu 1. 10. nás čeká finálová série s reprezentanty nabitým družstvem Locos Břeclav.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru