VIDEO: Mostem se díky fotbalistům šíří nová výzva! Pomůže 16letému Láďovi po vážné nemoci
Fotbalisté se na náměstí setkali s Láďou, pro kterého Rotaract Club Most pořádá letošní charitativní svařák. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Most - V Mostě vznikla nová výzva. Jde o nápad mosteckých fotbalistů z klubu FK Baník Most-Souš. Cílem je podpořit dobrou věc nákupem v charitativním stánku na vánočních trzích na 1. náměstí. A postupně s hashtagem #pijeteprodobrouvec zapojit co nejvíce lidí.

Mostečtí fotbalisté vyrazili společně na trhy a nakoupili si ve stánku Rotaract clubu Most. Právě výtěžek z prodeje věnuje Rotaract club rodině 16letého chlapce, kterého náhlé onemocnění před dvěma lety upoutalo na vozík. "Zaujala nás myšlenka prezentovaná na vánočních trzích v Mostě, že můžeme přispět na nákup nového sportovního vozíku pro Láďu, který ho potřebuje. Za náš fotbalový klub jsme tady a zahajujeme novou výzvu," vysvětlil ředitel FK Baník Most-Souš Jan Skýpala.

Šestnáctiletý Láďa je nadšený sportovec. "Vozík by mi sloužil při paraflorbalu a abych se v něm cítil s mým ochrnutím dobře, aby se mi v něm hrálo dobře a podával na něm co nejlepší výkony," vysvětluje, proč potřebuje novou pomůcku.

Fotbalisté FK Baník Most-Souš Láďovi dali na památku podepsaný dres a nákup pro dobrou věc posunuli ještě dál. Spouštějí výzvu, do které chtějí postupně zapojit další sportovní kluby a organizace ve městě, ale i širokou veřejnost. Zkrátka co nejvíce lidí, aby se podařilo nashromáždit potřebných 120 tisíc korun. "Tímto bychom chtěli předat štafetu našim Mosteckým lvům, ať sem také přijdou podpořit dobrou věc a ať jsme v tom společně," uvádí Jan Nejedlý, brankář FK Baník Most-Souš. Hokejisté již přislíbili, že výzvu přijímají a na náměstí dorazí v co největším počtu.

Výzvu může přijmout a šířit kdokoliv. Stačí si nakoupit svařák, nealko horké nápoje nebo jiné nabízené výrobky u stánku Rotaractu. A pak se třeba můžete vyfotit a snímky postovat na sociálních sítích s hashtagem #pijeteprodobrouvec.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru