OBRAZEM: Most slaví záchranu v ČFL, pojistila to domácí dvougólová výhra
Most si soutěž pojistil dvěma góly proti Benešovu. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Most - Bez ohledu na cokoliv je A-mužstvo Mostu zachráněno ve třetí fotbalové lize ČFL, stalo se tak jedno kolo před koncem sezóny.

Gólostroj Jindra Novotný se v Mostě rozběhl v ten pravý čas, během jara nastřílel 7 branek, z toho dvě v sobotu proti Benešovu. Most před posledním zápasem sezóny v Teplicích slaví pohodlnou záchranu.

Proti Benešovu jsme podali silný týmový výkon. Celému průběhu určitě napomohlo, že jsme převahu dokázali gólově zúročit ještě na konci prvního poločasu, ve 44. minutě po centru Kibala krásnou hlavičkou otevřel skóre Jindra Novotný. I po změně stran Most pokračoval v dominantním výkonu a čekalo se na druhý pojišťovací gól. Benešov si v průběhu zápasu vytvářel sporadické šance, tu největší ve 38. minutě, kdy Láďa Pátka po rohu vykopával z brankové čáry. Do jiné vyložené příležitosti se však nedostal.

Most naopak udržoval mírný, ale neustálý tlak. Dokázala napadat a odebírat míče již na útočné polovině, centroval nebo podnikal průniky do vápna. Šance vycházely dlouho blbě, buď zády k brance nebo zblokované střely. Až v 72. minutě Zinhasovič z přímého kopu trefil tyčku nebo kolena brankáře u tyčky, Jindra Novotný byl u odraženého míče první a pálil nekompromisně pod víko, 2:0. Hotovo.

Závěr zápasu se dohrál v poklidu a Most dokráčel k záchraně.

FK Baník Most-Souš - SK Benešov 2:0 (1:0)

Branky: 44. a 72. Novotný

Sestava: Halouska - Kibal (79. Kibal), Novák, Maksič, Pátek - Zinhasovič, Vobecký, Glaser (84. Kováč) - Kubeš (79. Bouguetouta), Novotný, Novický (67. Rjaska)

Sestava Benešova: Stareček - Vosáhlo, Filip, Dušek. Kulhavý, Sládek (89. Roháč), Mareš, Tomek (77. Stejskal), Vrňák (68. Vorel), Kubiš, Al Hammami (77. Čížek)

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru