Litvínov - Litvínovské sportovní gymnastky Patricie Makovičková a Agáta Strýhalová, vítězky celorepublikové kvalifikace pro M ČR v kategorii "Žákyň A" oceněné letos v květnu vedením města Litvínova za mimořádné sportovní úspěchy, opět zazářily.

Na Mistrovství ČR 2017 v Ostravě obstály v těžké konkurenci nejlepších gymnastek z celé ČR a získaly dva nejcennější tituly "Mistryně" a "Vicemistryně" ČR. Klub sportovní gymnastiky Litvínov pod vedením šéftrenéra Sergeje Kargalceva, Martiny Chaloupkové, Pavly Jonášové a Natálie Dolejšové si tak na své konto připisuje další, tentokrát opravdu velmi mimořádný úspěch.

Litvínovský klub sportovní gymnastiky, jako již mnohokrát v historii nyní znovu dokázal, že z rukou zdejších trenérů vyrůstají skvělé a nadějné gymnastky, schopné obstát v té nejvyšší konkurenci.

V kategorii "Žákyně A" závodilo na letošním M ČR celkem 48 závodnic, jež vzešly z téměř šedesátky účastnic tří kvalifikačních závodů v Brně, Praze a Ostravě.

Excelentního výkonu se podařilo dosáhnout desetileté Agátě Strýhalové, která se na M ČR nominovala z 2. místa kvalifikační listiny. Za své opravdu krásné a vysoko hodnocené sestavy gymnastického čtyřboje získala nejvyšší počet bodů a stala se tak "Mistryní ČR" pro rok 2017. Agáta získala také nejvyšší bodové ohodnocení ze všech závodnic na přeskoku, kladině i prostných a druhé nejvyšší ohodnocení na bradlech.

Neméně povedené sestavy předvedla též desetiletá Patricie Makovičková, která jako vítězka republikové kvalifikace získala na M ČR nejvyšší bodování na bradlech, druhé nejvyšší ohodnocení na prostných a se ztrátou necelých osmi desetin bodů na 1. místo vybojovala druhý nejhodnotnější titul "Vicemistryně ČR".

V Ostravě z KSG Litvínov závodilo celkem 7 děvčat. Vynikajícího výsledku dosáhla také 11. Denisa Chaloupková, 19. Uršula Hocelíková a čestné 29. místo získala Barbora Nováková.
V kategorii "Starších žákyň" závodily Michaela Racíková a Tereza Hurtová, pro něž byla účast na letošním M ČR obrovskou výzvou a prvotní závodní zkušeností na celostátní úrovni.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru