Úterý - Vrcholný závod letošní sezony závodů do vrchu podniku Krušnohorský pohár se pojede na západě Čech. Bude opět dvoudenní a všichni se mají na co těšit. Co je nachystáno pro jezdce i diváky na závodní víkend ve městě Úterý a na trati do Světce?

Samotné závody budou dvoudenní, ale depo bude otevřeno již ve čtvrtek 10. srpna. Doprovodný program je připraven již od pátku 11. srpna, samotné závody se pojedou v sobotu a neděli 12. a 13. srpna. Závod se pojede o putovní pohár města Úterý a o pohár pivovaru Chodovar. Ten bude předán nejrychlejšímu jezdci ve skupině historických vozů.

Pojede se na trati, nacházející se 25 km od Plzně směrem na Karlovy Vary, dlouhé 2358 metrů se 150metrovým převýšením. Trať začíná za mostem za Úterý a pokračuje do obce Světec. Jedná se o velmi atraktivní trať, kde se v minulosti jezdil oblastní přebor automobilových závodů do vrchu ČR.

Pro diváky a jezdce jsou připravena mnohá překvapení, můžou se těšit na soutěže, zajímavé osobnosti, nadupané vozy, atraktivní program, který nezapomněl ani na ženy a děti.

„Je mi ctí, že na závody v Úterý zavítá i rallyový jezdec Jirka Figl, který představí svůj nový vůz Audi Sport S1 E2, Jirkovi moc děkujeme,“ uvedl organizátor závodů Vladimír Krejčí.

Na závody zavítá i další rallyový jezdec, Petr Fiala. Ten přijede do Úterý představit značku oblečení rally monarchy, které bude možné na místě i zakoupit. Krušnohorský pohár bude prvním místem, kde se bude tato značka prezentovat. Nebude chybět ani autogramiáda Petra Fialy.

1008fiesta2

Děti se mohou zúčastnit Dětského poháru ve městě Úterý, v několika věkových kategoriích. Děti do 3 tří let projdou trať s míčem mezi kužely na čas a mohou při tom využít i pomoc rodičů, děti od čtyř do sedmi let budou soutěžit ve slalomu s míčem kolem kuželů na čas, ti starší do čtrnácti let se mohou zúčastnit také slalomu s míčem kolem kuželů na čas a také skákání v pytli. Odměněny budou sladkostmi, první tři nejrychlejší děti z každé kategorie vyhrají pohár. Předání pohárů proběhne společné s dospělými závodníky při podvečerním ceremoniálu na náměstí, přímo na podiu. Dětský pohár bude zahájen 12. Srpna v 10 hod a konat se bude stejně jako v loňském roce u hasičské zbrojnice v Úterý. Cesta na dětský pohár bude vyznačena.

Dámy se mohou v sobotu od 10 hodin těšit na líčení se společností MARY KAY, zdarma, v prostoru náměstí. Kosmetické poradkyně nejen ženy nalíčí, ale i předají rady a zkušenosti. Na místě bude možné si přípravky této značky i zakoupit.

Závodníci se mohou zúčastnit v pátek exkurze do Pivovaru Chodovar, která bude zakončena návštěvou restaurace Na Skále, od 17.30 hodin pak začne country zábava s kapelou Sebranka Tachov.

V sobotu začnou dětské soutěže, program pro jezdkyně a návštěvnice závodů, v 17.30 se budou předávat medaile a od 18.15 se můžete těšit na kapely Maxíci, Dva a půl chlapa, Yvette a Kamila Emanuela Gotta.

„Prosím diváky, kteří navštíví závody v Úterý, aby odstavovali svá auta před městem Úterý a došli pěšky do depa. Na trať a do depa je zákaz osobním vozům. Celá akce pro diváky včetně doprovodných programů jsou zdarma. Prosíme o dodržování bezpečnosti na trati. Děkujeme za pochopení,“ dodal Vladimír Krejčí.

Program závodů Úterý – Světec:

Čtvrtek 10. srpna:

15.00 hod - otevření depa závodních strojů

Pátek 11. srpna:

15.00 hod do 21.00.hod - administrativní a technická přejímka

Sobota 12. srpna:

6.15 hod - administrativní a technická přejímka
7.35 hod - ukončení přejímek
8.00 hod - rozprava s jezdci v depu
8.30 hod - měřený trénink
10.00 hod - měřený trénink
11.30 hod - první měřená ostrá jízda
13.30 hod - druhá ostrá měřená jízda
14.30 hod - Třetí ostrá měřená jízda
17:15 hod - dekorování vítězů obou závodů.

Neděle 13. srpna:

6.45 hod - administrativní a technická přejímka
7.35 hod - ukončení přejímek
8.00 hod - rozprava s jezdci v depu
8.30 hod - měřený trénink
10.00 hod - měřený trénink
11.30 hod - první měřená ostrá jízda
13.30 hod - druhá ostrá měřená jízda
14.30 hod - třetí ostrá měřená jízda
17:45 hod - dekorování vítězů obou závodů.

Více na http://www.automotosportosek.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru