Mostečan patří k nejsilnějším v republice mezi amatérskými strongmany ve své váhové kategorii
Petr Pastýřík
Sport

Most - Strongman, powerlifter, kickboxer. Vrcholový sportovec se šťastnou rodinou. Tak o sobě píše osmadvacetiletý Petr Pastýřík z Mostu, kteří patří momentálně k nejsilnějším v Česku v kategorii do 105 kilogramů v divizi amatérů.

Zvedá váhy, na které by běžný člověk potřeboval jeřáb, přetáčí obří pneumatiky, je trojnásobným mistrem světa v kickboxu, mistrem ČR a vicemistrem Evropy. Aktuálně se po sobotních závodech v Praze vyhoupl do čela poháru strongmanů do 105 kilogramů na první místo.

Že pořád ještě netušíte, kdo jsou strongmani? Jednoduše největší a nejsilnější chlapi napříč všemi silovými sporty. Svědčí o tom osobní rekordy Petra Pastýříka. „K mým osobním maximálkám bych uvedl 280 kg mrtvý tah, 180 benchpress a 285 dřep. Dále přetočeni 600 kg pneumatiky, chůze se 400 kg superyoukem a 160 kg kufry v každé ruce, to vše při tělesné hmotnosti okolo 105 kg,“ vypočítává sportovec, který se čistě strongman sportu věnuje od roku 2014. „Rád bych podotkl, že strongman sport je v mém případě doplňkový sport a dosahování těchto vrcholových výkonů je možné asi především díky pečlivosti při přípravě na závody a schopnost soustředit se na jednotlivé disciplíny před výkonem,“ dodává silák, jehož povoláním je policista.

Strongman není jen o hrubé síle. Je zapotřebí zvládat techniku, mít výdrž. Petr trénuje různorodě. Je známý svými extrémními zátěžemi, které jeho tělo zvládá. Může si tak dovolit i dvanáct tréninkových jednotek za týden. „Z toho jsou většinou čtyři silové, zbytek se věnuji bojovým sportům, běhu a plavání,“ vysvětluje. Měsíčně naběhá okolo stovky kilometrů a ve vodě zdolá dvanáct kilometrů. A připravuje se na Mistrovství Evropy v týmech do 105 kilogramů.

Kdyby si chtěl někdo silácké disciplíny vyzkoušet, může Petra kontaktovat na jeho facebookovém profilu Petr Pastýřík – vrcholový sportovec na tomto odkazu.

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru