Devastace! Litvínovský Bivoj na domácí půdě zničil Havířov jedenácti góly
Foto: SK Bivoj Litvínov
Sport

Litvínov - Bivojové z Litvínova odehráli pět přípravných zápasů, které všechny prohráli s celkovým skóre 10:22. O to větší překvapení je přesvědčivé vítězství v prvním prvoligovém kole. Bivojové navíc nebyli vůbec kompletní a vypomoci si museli nejenom mladými juniory.

Poprvé v dresu litvínovského áčka se tak objevili sedmnáctiletí Fišer s Kratochvílem a dokonce i šestnáctiletý Vodička. Do zápasu musel nastoupit i trenér Skořepa, který naposledy do ostrého zápasu nastoupil v památném posledním zápase sezóny 2014/15, když bivojové v rozhodujícím pátém finálovém zápase přehráli pražský Start 13:1 a poprvé a (zatím) naposledy postoupili do florbalové Superligy. Do zápasu tak v litvínovském dresu zasáhli do hry hned dva hrající trenéři a na střídačce tak musel vedle asistenta Hejkala vypomáhat i juniorský brankář Vybíral.

1309bivoj

Foto: SK Bivoj Litvínov

Vzhledem k výše zmíněným okolnostem však litvínovští hráči vypadali na hřišti velice dobře, od začátku zápasu v podstatě soupeři nepůjčovali balónek, natož aby ho pouštěli na svoji polovinu nebo alespoň na dostřel. První třetina skončila 2:0 pro domácí Litvínov, ale v polovině zápasu to již bylo 4:0. Domácí potom lehce polevili, přestali se koncentrovat na hru a Havířov přeci jenom opticky srovnal krok.

1309bivoj2

Foto: SK Bivoj Litvínov

Litvínov však měl ve svém středu nejlepšího hráče zápasu Lukáše Pudila, jehož čtyři branky v prvních dvou třetinách hlavně rozhodly o průběžném stavu 6:1. I díky němu tak poté mohl slavit mladý Matěj Vodička svojí první branku nejenom ve svém prvním zápasu za mužské áčko, ale zároveň i ve svém prvním střídání v tomto zápase. I oba další junioři se předvedli hezkým a nadějným výkonem. Svým prvním hattrickem v životě se ještě blýskl domácí hráč Mandelbaum, který vsítil poslední tři branky svého týmu.

Bivoj Litvínov – Slovan Havířov 11:3 (2:0, 4:1, 5:2)

Branky (asistence): 00:16 Lukáš Pudil (Daniel Hulič), 16:24 Daniel Hulič (Viktor Hocelík), 27:59 Lukáš Pudil (David Procházka), 28:18 Martin Strejček (Michal Skuhrovec), 37:47 Lukáš Pudil (Milan Stránský), 39:05 Lukáš Pudil (Viktor Hocelík), 46:26 Matěj Vodička (Daniel Hulič), 46:50 David Procházka (Tomáš Kratochvíl), 48:15 Marek Mandelbaum (Tomáš Kratochvíl), 54:29 Marek Mandelbaum (David Procházka), 58:00 Marek Mandelbaum (Daniel Hulič)

Vyjádření trenéra:
„Po ne zcela povedených zápasech na turnaji v Praze jsme pár týdnů nevylezli z naší haly a věnovali se hlavně naší hře a tomu co bysme chtěli hrát a jak se prezentovat v další prvoligové sezoně. Částečně se nám to možná podařilo, ale v dalších zápasech nás určitě čekají těžší soupeři než Havířov. Jednoduše stále na čem pracovat je. A bude.“

Sestava:
B: Stránský, Beránek
O: Skuhrovec, Tichý, Fišer, Pecháček, Pitek
Ú: Skořepa, Hocelík, Skalitz, Procházka, Vitvar, Mandelbaum, Hulič, Strejček, Kratochvíl, Vodička

SK Bivoj Litvínov se v dalším zápase představí v neděli 17.září od 18h. na hřiště zajímavě posílených Karlových Varů. V domácí hale u Koldomu se pak bivojové v rámci třetího prvoligového kola střetnou s favorizovaným Hattrickem Brno, v sobotu 23. září v 17 hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru