Litvínovské házenkářky se doma představily v prvních druholigových utkáních, na kontě mají první výhru
Foto z utkání národní házené KNH Litvínov – Spartak Modřany. Litvínovská útočnice Zdeňka Bilohuščínová zatížila konto hostující brankářky hned 11 brankami
Sport

Litvínov - Házenkářky KNH Litvínov se opět představily v domácí prostředí a to hned ve dvou utkáních. Nejprve přivítaly pražský Spartak Modřany, se kterým vybojovaly první výhru. Druhý den na to sehrály vyrovnané utkání s favorizovaným Tymákovem, ale na další body zatím nedosáhly. K dalšímu utkání zajíždí hráčky Litvínova k severočeskému derby do nedalekého Chomutova.

KNH Litvínov – Spartak Modřany 18:11 (14:8)
Hned od začátku byla cítit na domácích hráčkách chuť se porvat o premiérovou výhru ve druhé lize. Se zkušeným soupeřem z Prahy začal nováček soutěže bez respektu. Domácí útok posílila mistryně národní házené Zdeňka Bilohuščínová, které si tak po boku v jednom útoku zahrála se svou dcerou. Svůj debut mezi ženami si odchytala i brankářka Plachá, která nakonec dostala více příležitostí než první brankářka. Rozhodující náskok si domácí hráčky utvořily již v prvním poločase zejména díky proměňování šancí. Druhý poločas pak dominovala litvínovská obrana.

Sestava a branky:
Gürtlerová, Plachá – Hochelová, Brabcová, Dubová, Váňová – Brunnerová, Bilohuščínová ml. (11), Gajarská (4), Alferiová (2) a Bilohuščínová st. (1). Trenér Marek Tomčík.

KNH Litvínov – Sokol Tymákov 12:15 (6:10)
V dalším druholigovém utkání hostily hráčky Litvínova favorizovaný Tymákov, který přijel s prvoligovými hráčkami v sestavě. Začátek byl vyrovnaný, soupeřky odskočily sice o dvě branky, ale domácí dokázaly reagovat. Ještě v polovině prvního poločasu byl stav přijatelný 4:6, poté začaly hostující hráčky odskakovat až na poločasových 6:10. Do druhého poločasu ženy Litvínova opravdu vlétly, skvěle pracovala obrana, výborně chytala Natálka Plachá, domácí více než 15 minut neinkasovaly branku. Podařilo se stáhnout náskok soupeře na 9:10, pak si opět vybraly litvínovské střelkyně pauzu a hostující hráčky opět odskočily. Bojovný výkon však ukázal, že hráčky KNH Litvínov jsou ve druhé lize hrát vyrovnané zápasy s každým.

Sestava a branky:
Gürtlerová, Plachá – Hochelová, Brabcová, Dubová, Váňová – Alferiová, Bilohuščínová ml. (6), Gajarská (3), a Bilohuščínová st. (3). Trenér Marek Tomčík. Obě utkání řídil rozhodčí Kult.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru