Mostečana zranila na závodech siláků těžká kláda, i tak patří mezi nejúspěšnější amatérské strongmany
Petr Pastýřík druhý zleva. Foto: archiv P. P.
Sport

Most – Na druhém místě skončil v letošním poháru strongmanů do 105 kilogramů Mostečan Petr Pastýřík. Z evropské soutěže siláků si s českým týmem přivezl čtvrté místo. Kdyby se vážně nezranil, dopadli by Češi nejspíš ještě lépe.

Mostečan patří k nejsilnějším v republice mezi amatérskými strongmany ve své váhové kategorii (psali jsme o něm zde). „Skončil jsem až na druhém místě, a to z důvodu neúčasti na posledním závodu v poháru, protože jsem se zúčastnil mistrovství Evropy strongman týmů v kategorii do 105kg,“ vysvětluje strongman, powerlifter a kickboxer Petr Pastýřík. Na evropském mistrovství se našemu českému týmu podařilo vybojovat čtvrté místo.

Bohužel na mistrovství Evropy utrpěl Mostečan úraz. Při disciplíně longlift došlo ke zlomenině holenní a lýtkové kosti. „Při výrazu 130kilogramové klády jsem ztratil stabilitu a celá kláda mi spadla na nohu,“ přibližuje sportovec.

Co má v plánu nyní? Pokud mi to zranění dovolí, chtěl bych se nominovat na mistrovství světa, které se koná začátkem prosince na Ukrajině v týmech do 105kg.

Kdyby si chtěl někdo silácké disciplíny vyzkoušet, může Petra kontaktovat na jeho facebookovém profilu Petr Pastýřík – vrcholový sportovec na tomto odkazu.

2310strongman1

Petr Pastýřík při jedné z disciplín. Foto: archiv P. P.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru