Litvínovské gymnastky si z belgických Antverp dovezly druhé místo
Foto: Jitka Strýhalová
Sport

Antverpy - Krásný a navíc famózně úspěšný byl pro litvínovské sportovní gymnastky mezinárodní závod Wase Gymcup 2017, který se konal o víkendu 27. – 29. 10. 2017 v dalekých Antverpách v Belgii. Na téměř 900 km dlouhou cestu se vydalo družstvo čtyř gymnastek KSG Litvínov - Agáta Strýhalová, Patricie Makovičková, Denisa Chaloupková a Uršula Hocelíková se svým trenérem Sergejem Kargalcevem a doprovodným týmem.

I přes zcela novou zkušenost zahraničního závodu nastoupily gymnastky s jistotou a odhodláním. Po úspěšném přeskoku "Cukahara", za který družstvo získalo vysoké ohodnocení, nás čekaly sestavy na bradlech, které děvčata zacvičila bez jediné chyby. Gymnastky zazářily krásnými, obtížnými sestavami na kladině. Na prostných děvčata předvedla své choreograficky velmi propracované sestavy s hodnotnými prvky. Přestože se závodilo v opravdu těžké konkurenci 13 družstev z Belgie a Nizozemí a setkali jsme se i s mimořádně silnými týmy belgické a holandské reprezentace, dosáhlo naše družstvo na všech nářadích vysokých 134, 366 bodů, které nám s přehledem a jistotou zajistily fantastické 2. místo!

Děvčata uspěla i v individuálním pořadí. Celkově dobře vydařeným závodem a vysokým hodnocením svých sestav zazářila Agáta Strýhalová. Z počtu všech 48 závodnic vybojovala 4. místo. Současně s gymnastkami na prvních třech postech dosáhla počtu 47 bodů, od jednotlivých pozic dělily všechna čtyři děvčata pouhé setiny bodů, které medailově rozhodly ve prospěch belgických reprezentantek. Agáta se také svou druhou nejvyšší známkou probojovala do nedělního finále na přeskoku, které jsme však z organizačních důvodů odmítli.

Na vynikajícím 12. místě se umístila nejmladší členka našeho týmu Patricie Makovičková. Statečně a s vervou zazávodila také Denisa Chaloupková, které se podařil přeskok, bradla i nádherná prostná, umístila se na 21. místě. Čestné 31. místo pak získala Uršula Hocelíková.

Pro litvínovské gymnastky byl mezinárodní Wase Gymcup 2017 výzvou. Děvčatům se podařilo udržet napjaté nervy i trému na uzdě a neztratit koncentraci. Radujeme se z hřejivého výsledku, ale neopájíme se úspěchem, a i nadále pilně a poctivě trénujeme na další mezinárodní závod, tentokrát v daleké Paříži, který bude pro děvčata další důležitou zkušeností. Stěžejními závody podzimní sezóny však zůstává Krajský přebor družstev v Liberci a samozřejmě Mistrovství ČR v Brně.

Autor: Jitka Strýhalová

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru