Litvínovská krasobruslařka bude reprezentovat kraj na dětské olympiádě
Litvínovská krasobruslařka Klárka Červenková.
Sport

Pardubice, Litvínov - Nejúspěšnějí juniorští závodníci ze všech krajů se utkají ve dnech 28. ledna až 2. února na osmé Zimní olympiádě dětí a mládeže v Pardubickém kraji. V kategorii žačky mladší bude Ústecký kraj reprezentovat závodnice oddílu krasobruslení HC Litvínov Klárka Červenková.

Klárce Červenkové je 11 let, navštěvuje gymnázium a bruslí od svých 4 let. Reprezentuje HC Litvínov - oddíl krasobruslení, sportovní spolek, kde trénuje pod vedením trenérky Aleny Lehké. Doma má Klárka již za svou krasobruslařskou kariéru nespočet pohárů a medailí, ale nejcennější dle jejich slov je 2x účast na Mistrovství České republiky v sezóně 2015/2016 a 2016/2017, kam se probojovala mezi 24 nejlepších závodnic z republiky v dané kategorii (z 250 závodnic) a asi celkem 25 pohárů za první umístění v různých kategoriích od nováčků až po žačky mladší v poháru ČKS A.

V květnu 2017 byla na zámku Valdštejnů oceněna za svoji úspěšnou sportovní činnost vedením města Litvínov. V současné době Klárka závodí v nejvyšší soutěži krasobruslařského svazu v Českém poháru, kde opět bojuje o účast na MČR.

Spolu s trenérkou se Klárka velmi těší na olympijskou atmosféru a na neopakovatelné zážitky. Hry VIII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR v Pardubickém kraji budou zahájeny v pardubické Tipsport areně v neděli 28. ledna 2018 od 15:00 hodin. Webové stránky, kde můžete sledovat krom jiného i výsledky jednotlivých sportovců jsou https://odm.olympic.cz/2018.

Jako maskot letošní olympiády byla vybrána samice klokana rudokrkého, která se narodila jako albínka a nese jméno Bibi Olympia.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru