Turnov - Mladší dorostenky DHK Baník Most doplněné o starší žákyně, vyrazily v brzkém nedělním ránu na jednodenní turnaj, který pořádal oddíl TJ Turnov pod názvem Pohoda cup 2018. Zde se kromě mosteckého družstva a družstva domácích dále prezentovali prvoligové házenkářky z TJ Sokola Vršovice, dále družstva Házené Mělník a DHK Pardubice.

"Hrálo se systémem každý s každým v nádherné minutáži na zápas 2 x 20 min. K prvnímu zápasu naskakujeme proti domácím hráčkám z TJ Turnov. Postupné kráčení k vítězství domácím usnadňujeme velkým množstvím ztrát míče, kterých bylo na konci utkání 14, neproměněním čtyř sedmimetrových hodů a dalších vyložených šancí. "Tomu odpovídá konečný výsledek 12 : 15 /6 : 9/. Ve druhém našem klání tohoto dne jsme naskočili proti Sokolkám z Vršovic. Ve vyrovnaném utkání se nám důslednou obranou dařilo držet mírné vedení prakticky od začátku do konce a Vršovickým vrátit porážku, kterou uštědřily našim holkám v prvoligovém zápase u nás v Mostě i přes to, že jsme brzo přišli o Adélu BORLOVOU, která za nesportovní chování dostala červenou kartu, když rozhodčí zaslechl něco, co neměl a co Áďa neměla nikdy vyslovit," uvedl trenér Jiří Maršík.

"Při konečném hvizdu rozhodčích svití na ukazateli skóre 21 : 18 /12 : 10/. V dalším našem vystoupení proti houževnatým Pardubicím máme dobrý vstup do utkání, ale soupeř srovnal krok a o jedinou branku vyhrává první poločas. Tento nepříznivý vývoj se nám ve druhém dějství daří otočit a připisujeme si další výhru 17 : 15 /9 : 10/. Na žádost trenérky Mělnických děvčat odehráváme náš poslední zápas a zároveň i poslední zápas tohoto turnaje jen v minutáži 2 x 15 minut. V tomto zápase bez sebevětších problémů vítězíme značným rozdílem 20:10 / 8:4 a stáváme se vítězným družstvem celého turnaje před Vršovicemi a Turnovem," dodává trenér.

3001hazena

Foto: DHK Baník Most

„Tento den, se v našem týmu po půl roce potkaly hráčky, které v loňské sezóně ještě společně válčily za starší žákyně, tak že s nějakou větší nesehraností nebyl žádný problém. Jsem rád, že holky dokázaly rychle zapomenout na ne příliš lichotivý výkon z prvního utkání a v ostatních kláních už se předvedly v úplně jiném světle. Dále jsem potěšen, že ty čtyři starší žákyně, které na tomto turnaji mladších dorostenek doplňovaly tým, držely krok a na place by nikdo nepoznal, že patří o kategorii níž. Dále je pro nás lichotivé, že krom vítězství v celém turnaji jsme si odnesli i dvě individuální ocenění, a to pro nejlepší hráčku turnaje Adéla BORLOVÁ a pro nejlepší brankařku Kateřina EBRLOVÁ. Ovšem poděkování patří Adéle SRPOVÉ v brance, protože obě naše brankařky držely svou úspěšnost nad padesáti procenty. No a v samotném závěru už jen poděkuji všem hráčkám a fan klubu z řad rodičů, který za námi dorazil a velkou měrou přispěl k tomu, že Pohoda Cup 2018, byl pro nás opravdu pohodový. Děkuji všem," doplnil trenér.

3001hazena3

Foto: DHK Baník Most

Sestava a počet vstřelených branek:
Adéla SRPOVÁ a Kateřina EBRLOVÁ – brankařky, Adéla POKORNÁ – 6, Antonie LEŽALOVÁ – 4, Kateřina PAVLÍKOVÁ – 3, Kristína VOJTELOVÁ – 14, Lada STRAKOVÁ – 1, Kateřina ŠUTTOOVÁ – 5, Adéla BORLOVÁ – 13, Kristýna TURČANOVÁ – 3, Kateřina VRBOVÁ – 1, Kateřina FILOVÁ – 9, Adéla ČÁSOVÁ – 11. Vedoucí: Miroslav STRAKA. Trenér: Jiří MARŠÍK.

AUTOR: Jiří MARŠÍK – trenér mládeže DHK Baník Most

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru