Mostecké házenkářky si dojely přes celou republiku pro plný bodový zisk
Foto: DHK Baník Most
Sport

Most, Ostrava - Autobusem, metrem, vlakem a tramvají vyrazil v sobotu tým mosteckých starších žaček do 470 km vzdálené Ostravy, kde se o den později ve sportovní hale Sereza Sokola Poruba odehrávalo čtvrté kolo celorepublikové soutěže Žákovská Ligy.

V brzkém nedělním ránu a po skvělé snídani na vysokoškolské koleji, kde jsme měli zajištěn nocleh, jsme se MHD přesunuli do výše zmíněné sportovní haly, kterou velice dobře zná náš „A“ tým DHK Baník Most, který zde odehrává zápasy současné MOL ligy žen. No a zde na nás čekali tito soupeři: Jiskra Havlíčkův Brod, ČS HBC Strakonice 1921, TJ Sokol Karviná a TJ Sokol Poruba.

Vědomi si důležitosti prvního zápasu, nastupují naše házenkářky s plnou koncentrací a postupným navyšováním skóre porážejí Jiskry z Havlíčkova Brodu 22 : 10 /9 : 5/. Ve druhém zápase se nám do cesty staví velice nevypočitatelné házenkářky ze Strakonic, které například ve druhém kole této soutěže dokázaly o body připravit i ambiciózní Slávii Praha. Po velice vyrovnaném prvním poločase, strháváme vývoj utkání na svou stranu šestibrankovou sérií začátkem druhé půle. Další výhra tohoto dne 19 : 12 /8 : 7/.

Bohaté na góly je naše třetí klání se Sokolkami z Karviné. V týmu soupeře je hra postavená na jejich jedné velice šikovné hráčce Barčákové Kristýně, kterou jsme dokázali eliminovat a přesto že nám Karviná nastřílela tento den nejvíce branek, větší vyrovnanost našeho týmu slavila úspěch a připisujeme si další dva body za třetí vítězství tohoto dne 27 : 22 /13 : 12/.

V poslední bitvě před cestou zpět proti nám nestojí nikdo jiný než domácí Poruba. Přesto, že jsou domácí popoháněny početným fanklubem s bubny, soustředěným výkonem v obraně a skórováním z rychlého útoku, si naši andílci vytvořili zásadní brankový rozdíl již v prvním poločase a při závěrečném hvizdu rozhodčího se mohli radovat z plného bodového zisku v tomto kole za čtvrté vítězství 19 : 12 /12 : 5/.

Pár slov závěrem: „I když konečné výsledky vypadají jednoznačně, věřte mi, že žádné z těchto utkání nebylo jednoduché a především naše základní sestava musela v každém zápase odvést maximum. Já osobně jsem byl překvapen tím, jak naše svěřenkyně zvládly především poslední utkání proti domácím. Protože jsme mezi třetím a čtvrtým utkáním měli jenom jednozápasovou pauzu, ve které jsme utíkali na oběd a po něm se hned připravovali na toto klání. Děvčata to opravdu zvládly velice dobře, nastoupily s vervou a koncentrovaně a to rozhodlo. Tento den se po herní stránce andílkům povedl, symbióza mezi lavičkou a bojovnicemi, které byly zrovna na place, byla příkladná a i to byl jeden z faktorů přibližující tým k úspěchu. V této soutěži se hraje na výsledky, pokud to vývoj utkání umožnil, prostřídávali jsme tak, aby aspoň nějakou přiměřenou minutáž strávenou na hřišti měli všechny hráčky. O tom svědčí i fakt, že se krom dvou všechny zapsaly do listiny střelců, a věřte, že i ty dvě příležitost měly. Jsem rád, že především hráčky, které mají tento tým táhnout, tento den svou úlohu splnily na výbornou. Dále je potěšující, že obě naše brankařky podávají velice slušné výkony, a když se zrovna nezadaří jedné, zavře branku druhá. V Porubě měly obě dvě více jak padesáti procentní úspěšnost a to je prostě výborné. Přesto, že jsme domů dorazili těsně před půlnocí, máme za sebou dnes již dvouhodinový trénink, který proběhl stejně, jako by se včera nic neodehrálo. Děvčata možná čekaly nějakou úlevu, ale to by byla právě cesta do pekel. To jak se včera na Moravě dokázaly prezentovat, je právě jen díky tréninkové dřině. Tak že žádný spánek na vavřínech a jedeme dál. V závěru opět děkuji všem zúčastněným hráčkám, které zvládly hru, i náročné cestování na jedničku děkuji."

  • Sestava a počet vstřelených branek:

Tereza JURINOVÁ a Eliška ŘÁDOVÁ – brankařky, Adéla SCHEITHAUEROVÁ – 19/2, Adéla ČÁSOVÁ – 18/2, Kateřina FILOVÁ – 21/4, Eliška JINDŘICHOVÁ – 6, Kateřina ŠUTTOOVÁ – 9, Aneta KŘEPELOVÁ – 9, Nikola RIŠKOVÁ – 2/1, Sára HOJEROVÁ, Linda STARÁ – 1, Veronika HYKOVÁ – 1, Kateřina PAVLÍKOVÁ – 1/1, Hana DVOŘÁČKOVÁ. Vedoucí: Miroslav STRAKA. Trenér: Jiří MARŠÍK.

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže DHK Baník Most

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru