Most - Uplynula zimní přestávka, ve které se jezdci věnovali odpočinku a přípravě techniky a opět se nám hlásí o slovo úvodní podnik sezóny 2018, která je mimochodem už osmá v historii závodů Carboniacupu. Partnerem a garantem pro tento závod se stala firma MK Racing, která je výhradním distributorem závodních pneumatik Hankook pro ČR i SR.

V neděli startuje další ročník na domácím autodromu v Mostě, kde se představí nadupané startovní pole jezdců, v čele také s nováčky. Mezi těmi nejznámějšími přivítá Carboniacup Richarda Chlada s Audi LMS R8, prototyp Norma poveze Milana Svobodu, představí se Petr Švihora s formulí, či hned jedenáctka jezdců s prototypy Performer, či Pacemaker v čele s Petrem Elkmannem. Na start v Mostě se postaví také Ferrari 550 Maranello s Jiřím Sedlákem, Dennis a Bolek Waszkovi s Ferrri 458 a Lamborgini ST Evo, dále Lubomír Světinský taktéž s Ferrari a mnoho jiných.

Skupina A přináší závod rozdělený do silnější A+ a slabších A upravených cestovních vozů.

V A junior pojede mladý Chabr s Golfem a Dušan Kouřil s Felicií STW. V A1 do 1600ccm Pecina s Hondou a Jiří Galuška s Fiestou ST. V A2 do 2000ccm se představí Zeman, Martinovský, Teuser, Rulíšek a Zach. V A3 do 3000ccm pojedou v Mostě Látr, Felgr, Majer, Kubík a Hrabáň, z Německa pak dorazí Forster, Gerber a Handschke.

1304autodrom2

Druhá skupina A+ přivítá v Mostě jezdce A4-A9. V A4 do 3500ccm vyrazí na trať Otto Svoboda, Olaf Haeusner, Peter Fecht, Bronislav Stratil, Karel Kováč, Jakub Klobása, Michal Vítek a Martin Šípek.

V A5 do 5100ccm pojede nováček Lubomír Světínský s Ferrari F430. V A6 zase pojede nováček, tentokrát Jiří Sedlák s Ferrari 550 Maranello. Skupinu A7 zastupují němečtí jezdci Dauerer a Stubenrauch. Ve skupině A8 a A9 pojedou vozy s většími úpravami. V A8 do 3500ccm se předvedou Valášek, Suchomel, Smejkal, J.Urban, či Krejsa. V A9 nad 3500ccm vyrazí L.Urban, Milota, Rakušan Oliver Michael, Dennis a Bolek Waszkovi a již zmiňovaný Richard Chlad na Audi LMS R8.

Skupina B patří sériovým cestovním vozům a celkem máme přihlášeno 15 jezdců. V B1 do 1600ccm se představí Martin Bakeš s Hondou CRX, V B2 do 2000ccm včetně přeplňovaných do 1200ccm pojede Pavel Zeman a Miroslav Beer, v B3 do 3000ccm pak Zdeněk Čurda, Jan Zubatý, Tomáš Beneš, Lukáš Liebzeit, Lukáš Kaňka a Ondřej Krupka. V B4 do 3500ccm pojedou Lukáš Valdmann, Martin Hanzl, nebo Radek Zimmer a v nejsilnějších B5 nad 3500ccm Jan Šedivec, Ondřej Frič a Luboš Sázava.

Nejpočetněji obsazená skupina C přivítá závodníky s prototypy. Velmi početně zastoupená bude C1 do 1400ccm, kde pojedou Performery a Pacemakery a mezi jinými jezdci přijede poměřit síly jediný čech Robert Wolf s Performerem. Jinak zahraniční pole složené z Němců Marggrafa, Hentschla, Elkmanna, Budzische, Kleinemeyera, Vleugelse, Rakušanů Franze a Hatze, Švýcara Neidhardta či Holanďana Jana Bakkera slibuje velmi zajímavou podívanou.

1304autodrom3

Ve skupině C2 nad 1400ccm přinese na start Milana Svobodu s prototypem Norma, Libor Neckaře s Ligierem, Christiana Arnolda s prototypem Peugeot Spider THP, či Volkera Heinkeho s Radicalem, chybět nebudou Rakušané Krammer, Maurer a Aschauer s Caterhamy.

Mezi Caterhamy do 1600ccm v C3 přivezou do Mostu své stroje Hejduk, Požárek, Rejman, Bláha, či Kirchner.

C4 sloučená pro letošní rok s vozy KTM X-bow nad 1600ccm bude mít na startu Jakuba a Martina Křečkovi, Němce Tietjeho, Rakušana Kranzmüllera a Jana Marečka s KTM.

Jezdci skupiny C1 pojedou sloučený závod s formulovou skupinou D, tedy velmi zajímavý startovní rošt.

V D1 volné formuli do 1400ccm s motocyklovým motorem pojede loňský absolutní vítěz seriálu Carboniacupu Jan Rieger s Glorií C8F a Miroslav Petkov na Van Diemen RF02.

V D2 do 14010ccm s automobilovými motory pojede nováček Petr Švihora na Tomisu 02 a Pavel Langer s Autolou 1/04. D3 patří již tradičně formulím do 1600ccm, tam vyrazí změřit síly Němci Flemming, Siegert, Werner a Schwartze. D4 do 2000ccm má překvapení v podobě Petra Zelenky, který přesedlal ze Suzuki Swift do formule Renault a poměří tam své jezdecké umění s Timmem Rädleinem, Václavem Laušmanem a Nikim na stejných konstrukcích formule Renault. Do skupiny D5 nad 2000ccm se opět nikdo nepřihlásil, a tak nejsilnější formulí bude dvoulitr Renault.

Vstup do depa na mostecký okruh mají diváci zdarma, startuje se 15.4. od prvních tréninků v 9,00hod. až do závodů začínající v 15,30. Přijďte podpořit své favority a pomoci vytvořit skvělou atmosféru závodů Carboniacupu 2018 na autodromu v Mostě.

Autor: Vláďa Rožánek

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru