Společný tým žen Baníku Souš a SK Ervěnice-Jirkov byl i počtvrté v jarní části soutěže úspěšný
Foto: FK Baník Souš
Sport

Most - Po čtrnácti dnech, kdy v rámci rozpisu mistrovských soutěží ženy společného týmu měly volný víkend, přivítaly na domácím půdě na umělce v Souši kolegyně z Vědomic a opět zůstaly i ve čtvrtém utkání jara bez ztráty kytičky.

Od úvodního hvizdu sudího (Vl. Svobody) si ženy Souše/Ervěnic vytvořily územní převahu. Chtěly tak svým soupeřkám, se kterými v podzimní části soutěže prohrály, vrátit porážku. Vytvořily si celou řadu brankových příležitostí, ale když už překonaly obranný val hostí a také i brankářku, tak míč putoval mimo tři tyče a nebo opakovaně zvonila branková konstrukce (po střelách Padané, Polívkové či dělovky Králové). První brankový moment nastal v 17. minutě, kdy lapačka Vědomic v pokutovém území nezasáhla míč, ale pronikající Polívkovou. Verdikt rozhodčího zněl jasně – pokutový kop. K jeho zahrání se postavila Králová a nemýlila se – 1:0. O dvě minuty později padla další branka, její exekutorkou byla Šimonková – 2:0. Hráčky domácích ve velkém vedru byly stále aktivní, ale již se jim nepodařilo vstřelit branku, i když docházelo často ke skrumáži v pokutovém území hostujících hráček. Bohužel již nebyly toliko dostatečně důrazné.

Začátek druhého poločasu se nesl v podobné režii jako půle první. Hráčky domácího týmu se zakously do soupeřek a výsledkem byla třetí vstřelená branka v 52. minutě opět z kopačky Králové. Tímto momentem bylo o vítězi utkání rozhodnuto. V 66. minutě zúročila průnik a nahrávku výborně pro tým hrající Polívkové svou druhou brankou Šimonková, kdy zúročila svůj důraz při náběhu ke vzdálenější tyči – 4:0. I poslední dvacetiminutovka zápasu nabídla ještě celou řadu pěkných kombinací a brankových příležitostí, ale diváci se žádaného „bůra“ jako v předchozích zápasech nedočkali.

Trenéři domácího týmu hodnotili utkání: Děvčatům jsme „naordinovali“ nátlakovou hru od začátku utkání již vzhledem k tomu, že můžeme střídat hokejovým způsobem a měli jsme v tomto utkání širší kádr, ale k tomuto nám „přálo“ i počasí, kdy velké teplo rychleji ubíralo síly. Tato hra se nám vyplatila bezezbytku, kdy jsme soupeřky dokázali zatlačit na jejich polovinu hřiště na dlouhé minuty. Škoda jen, že jsme nevyužili velkého počtu dalších brankových příležitostí. Kdyby výsledek skončil s dvojnásobným počtem vstřelených branek, tak by to více odpovídalo obrazu poměru sil na hřišti.

 

FK Baník Souš/SK Ervěnice-Jirkov – Sahara Vědomice 4:0 (1:0)

Branky Souše/Ervěnic: Králová 2 (17. a 52. min) a Šimonková 2 (19. a 66. min.)

 

Sestava: Vaňáčová – Váňová, Ratajová (K), Mašlová, Novotná, Králová, Myslíková, Podaná, Tóthová, Šimonková, Polívková, Pešoutová, Plochá, Flachsová, Bečáková a Hejduková.

Vedoucí: Hausdorfová Anna; Trenéři: Giampaoli Karel, Chlad Ondřej a Dojáčková Petra.

Další mistrovské utkání odehrají ženy Souše/Ervěnic na půdě rezervy Teplic na hřišti v Rtyni nad Bílinou v neděli 29. 4. 2018 od 14 hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru