Stolním hokejistům se na mistrovství Evropy v Senici dařilo. Sládková a Doležal vezou zlato
Foto: WTHA - mistrovství Evropy ve stolních hokejích v Senici
Sport

Senica - Slovenská Senica hostila o víkendu mistrovství Evropy ve stolních hokejích, při němž účastníky čekal náročný program: soutěže jednotlivců i družstev v billiard-hockeyi šprtci, air-hockeyi a táhlovém hokeji Chemoplast.

V kategorii juniorů potvrdil mostecký Lukáš Doležal (Black Sharks Most) svou pozici favorita a vyhrál jak chemoplastovou, tak air-hockeyvou část. K tomu přidal solidní čtvrté místo ve šprtci, což znamenalo také prvenství ve víceboji. Jeho oddílový spoluhráč Jan Kusý přidal chemoplastové stříbro a air-hockeyový bronz

Stejný medailový zápis jako Doležal měla v katerii žen Karolína Sládková (Lejdýs Most). Kromě výborného výkonu ji k tomu pomohla i potřebná dávka štěstí. Nejprve pomocná kritéria rozhodla v její prospěch při postupu do play-off air-hockeyového turnaje, který Sládková následně vyhrála. Podruhé měla štěstí na pomocná kritéria, která rohodla o jejím titulu v táhlovém hokeji Chemoplast. V obou případech úspěch mostecké hráčky smutně sledovala ruská reprezentantka Irina Belavina. I přes ztrátu ze šprtce získala Karolína Sládková i zlato z víceboje.

Lukáš Doležal a Ondřej Černý pak ještě přispěli k vítězství českého týmu v soutěži chemoplastových družstev, když v semifinále smetli maďarský tým a ve finále porazili favorizované domácí družstvo. Celkově opanovali šampionát ve všech kategoriích Češi. Z šestnácti udělovaných titulů jich vybojovali hned patnáct, mostečtí jich z toho získali šest a měli podíl na sedmém týmovém.

2704sprtec2

Foto: WTHA - mistrovství Evropy ve stolních hokejích v Senici

Kromě mosteckých medailistů startovali na mistrovství ve slovenské Senici ještě další zástupci Mostecka. V českém dresu se představili Michal Justra, Lada Semová, Kateřina Doležalová, Matyáš Vaníček a ruskou sbornou doplnili Nikolaj a Art Germanovi.

Za dva roky by mělo proběhnout mistrovství světa. Jeho místo konání ani pořadatel zatím nejsou známy, v úvahu připadají Rusko, Polsko nebo opět Slovensko. V roce 2019 bude nejvýznamnějším mezinárodním turnajem Czech Open, který proběhne v mosteckém Středisku volného času.

I probíhající sezóna pokračuje pro mostecké hráče další mezinárodní soutěží. Dvanáct mosteckých hráčů a hráček bude v příštím týdnu startovat ve švédském Lundu na turnaji Bohemia Cup v billiard-hockeyi a v táhlových hokejích Stiga a Chemoplast.

Autor: Jakub Hasil

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru