Most - V sobotu se konal tradiční Superpohár ČR v národní házené výběru těch nejlepších hráčů a hráček z daných oblastí ve všech kategoriích. Zastoupení jsme měli ve všech kategoriích. Utkala se družstva Severních Čech, Středních Čech, Západních Čech, Východních Čech, Severní Moravy a Jižní Moravy. Ve všech kategoriích byly týmy Severních Čech vidět. Největší úspěch si však odnesla družstva dorostenek a starších žaček.

Dorostenky i přes počáteční problém s hráčkami, kdy dvě útočnice nemohly na Superpohár odjet, daly družstvo dohromady a umístily se na perfektním 2. místě. Pod vedením trenérů Petra Hojera (Litvínov) a Vladimíra Martínka (Chomutov) ustály první nepovedený zápas s družstvem Západních Čech a ostatní zápasy již vyhrály. Odnesly si stříbrné medaile a ukázaly, že zabojovat dokáží.

Sestava:

brankářky: Jiřka Hubená (Žatec), Míša Pospíšilová (Chomutov)

obránkyně: Váňová Terka, Marešová Hanka, Vaňová Sabina (všechny Litvínov), Kristýna Kolářová, Míša Vernerová (obě Žatec)

útočnice: Kamila Dudová (Chomutov), Nicole Alferiová (Litvínov), Nikola Dyrynková, Alena Ficková (obě Žatec)

Starší žačky pod vedením Igora Tučáka (Žatec) a Pavlíny Doubkové (Raspenava) nasadily hned na začátku proti favoritkám ze Západních Čech vysoké tempo a zápas vyhrály. Pak už se nevzdaly a vyhrávaly zápas za zápasem. Je třeba připomenout vynikající výkon obou brankářek, výkon bekyně Natálky Staré a útočnice Lenky Minaříkové. Před posledním utkáním už věděly, že mohou trochu polevit. Nastoupily do něj bez toho správného nasazení a děvčata z Jižní Moravy odskočila o čtyři branky. V druhém poločase sice naše děvčata náskok stáhla, ale vyhrát se jim již nepodařilo. Přesto se staly vítězkami Superpoháru a odvezly na Sever Čech 1. místo. Z celého turnaje šel znát týmový duch, trenéři svým citem pro hru a střídání vystihli, kdy je třeba holky prohodit a dotáhli tak celý turnaj do vítězného konce.

Sestava:

brankářky: Terka Svobodová (Žatec), Lucie Moravcová (Litvínov)

obránkyně: Patricie Prantová, Natálka Stará (obě Litvínov), Kristýna Burgrová (Raspenava), Zdeňka Řeháčková (Chomutov)

útočnice: Lea Mošničková, Hanka Gálová (obě Litvínov), Lenka Minaříková, Natálka Minaříková (obě Žatec), Eliška Doubková, Lucka Líbalová (obě Raspenava)

trenéři: Igor Tučák (Žatec), Pavlína Doubková (Raspenava)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru