Žatec - Boj o místo ve světovém finále, které se jede letos v Malajsii, nabídnou offroadové závody v areálu v Bezděkově u Žatce, jež proběhnou 18. až 20. května 2018. Mimořádnou sportovní událost doplní speciální doprovodný program včetně slavnostního startu na historickém náměstí královského města Žatce, nočních jízd v nedalekém vojenském prostoru a pro návštěvníky také možnost svezení v BVP – bojovém vozidle pěchoty.

Třídenní program se uskuteční v rámci 10. ročníku Offroad Trial Cupu. Nejprestižnější část závodů v extrémním terénu mezi kopci, jámami a balvany se jede jako Czech Offroad Trophy 2018 ve třech kategoriích Hard, Soft a Original. Úkolem posádky je zdolat svým upraveným vozem jednotlivé úseky v co nejkratším čase, a to vlastní silou vozu i za pomoci navijáku, heveru či dalších pomůcek. „Vítěz nejtěžší kategorie Hard, kde se při překonávání překážek může použít i naviják, postoupí z tohoto závodu na světové finále v Malajsii. Závod v Bezděkově je jediným závodem v Česku, ze kterého je možné se na Grand Final 2018 probojovat. Jinak ve stejném termínu se jede stejný závod také v Itálii,“ uvedl jeden z hlavních pořadatelů Miroslav Kalbáč z Offroad Teamu Klemo, duchovní otec závodů.

„Závodní program začne v pátek večer Nocí dlouhých světel, kdy se do půlnoci jedou dvě selektivní sekce ve Vojenském areálu Perč. Tato část je úplnou novinkou jinak tradičních offroadových závodů v Bezděkově. Největší počet soutěžních jízd se uskuteční v sobotu areálu Offroad Team Klemo U rybníka v Bezděkově,“ dodal Petr Hanzl z pořadatelského týmu. V neděli ve 14 hodin pak budou závody ukončeny vyhlášením výsledků.

Mimořádná sportovní událost v podobě offroadové kvalifikace na světové finále začne stejně mimořádným zahájením. Bezděkovské extrémní závody terénních aut poprvé začnou slavnostním startem na náměstí Svobody před žateckou radnicí. Program v pátek začíná v 15 hodin a potrvá zhruba do 18.30 hodin. „Součástí slavnostního zahájení bude start offroadů z rampy různými osobnostmi, jezdci se budou prezentovat formou rozhovorů. Součástí programu bude vystoupení mažoretek, retro přehlídka vozů Škoda a hudební program. Jde mimo jiné o připomenutí někdejší tradiční motoristické soutěže v Žatci Chmelová šiška, která se jezdila v 80. letech,“ řekl Petr Šimáček, předseda Spolku rodáků a přátel města Žatce, které se podílí na organizaci slavnostního zahájení offroadových závodů.

Záštitu nad offroadovými závody převzala starostka Žatce a senátorka Zdeňka Hamousová a hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Program:

18. května
14.00 Slavnostní start na nám. Svobody v Žatci
Start vozů z rampy, prezentace vozů a posádek, retro přehlídka vozů Škoda, trenažér nárazu, ukázky vozidel, vystoupení mažoretek, hudební vystoupení skupiny Blues gin Pavla Uhlíka
18.00 Odjezd závodních vozidel do Bezděkova
20.00 Noc dlouhých světel, první závodní jízdy ve Vojenském prostoru Perč

19. května
10.00 Start závodů v areálu U rybníka a v sousedním lese
17.00 Offroad speciál
18.00 Rockový koncert (hrají Schlak, Hlahol a další), dětský koutek, vyhlídkové jízdy v BVP

20. května
10.00 Start závodů v areálu U rybníka a v sousedním lese
15.00 Vyhlášení výsledků a ukončení závodů


Pořadatelé a partneři akce:

RFC Czech Republic, OFFROAD Team KLEMO, Spolek rodáků a přátel města Žatce, Město Žatec, Armáda ČR

18. - 20. května 2018, pořadatel Offroad Team Klemo, o. p. s.

Náměstí Svobody v Žatci a areál U rybníka v Bezděkově (50°19´30.797"N,13°35´14.461"E)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru