Most v neděli přivítá na domácí půdě Pardubice. Ze čtvrtého místa ztrácí na čelo tabulky čtyři body
Foto: MLMK
Sport

Most - Čtrnáct dní po skvělém představení na půdě Jihlavy, která pro mostecké znamenala důležité tři body, přivítá Most v rámci dvanáctého kola Superligy malého fotbalu Pardubice. Jde o soupeře, se kterým má Most dlouhodobě lehce pozitivní bilanci, ale zároveň o soupeře, který patří v Mostě spíše k těm méně oblíbeným.

Pardubice totiž dokáží s Mostem jak lehce prohrát, tak ho šokovat na jeho hřišti, či absolutně zničit doma. Ostatně právě s tímto soupeřem si Most připsal svou druhou nejhorší porážku v historii Superligy.

Most, který se momentálně nachází s osmnácti body na čtvrtém místě a na čelo tabulky ztrácí čtyři body, by rád naplno využil výhody domácího prostředí a naplno bodoval, když v dalším, a již předposledním kole, soutěže poputuje na půdu vedoucí Prahy.

Mostecký trenér, Vojtěch Benda, se nechce uchylovat k žádným experimentům a do zápasu vysílá v posledních zápasech ustálenou sestavu s prověřenými jmény - Šlégr Václav - brankář, Boček Martin "C", Dolejška Matěj, Fišer Antonín, Haviar David "A", Matyáš David, Nobst Dominik, Pátek Vladimír, Popelka Vít, Prokop Michal a Pyskatý Jan.

Jak již bylo uvedeno, má před sebou Most v tomto ročníku již jen tři závěrečná kola a to právě tento zápas doma s Pardubicemi, následně výjezd do Prahy a sezónu zakončí doma s Příbramí. Samozřejmě, že bude záležet i na výsledcích ostatních zápasů, ale přesto, pokud by Most naplno zvládl především svá dvě poslední domácí utkání, rýsuje se pro něj ve třetí sezóně Superligy možnost po premiérovém stříbru a loňské šesté pozici opět získat některou z medailí.

To, jak důležitým bude zápas s Pardubicemi, hodnotí mostecký lodivod, Vojtěch Benda.

„Dobře víme o potenciálu pardubické mladé sestavy. Ať již Pardubice vedou, či prohrávají, vždy lze počítat s tím, že zápas naplno odbojují až do závěrečného hvizdu. Bude proto nesmírně důležité, zůstat koncentrovaní po celé utkání, vnutit soupeři náš styl hry a naplno využít výhody domácího prostředí“ zahájil své předzápasové vyjádření Benda.

„Je samozřejmě otázkou v jaké síle vzdálené Pardubice dorazí, ale je dobré být vždy radši připraven na tu nejsilnější možnou variantu. Proto jsem k zápasu nominoval především kluky, kteří tak skvěle zahráli v Jihlavě. Pevně věřím, že to hráči zvládnou a do Prahy pojedeme o tři body bohatší“ uzavřel Benda.

To, jak se bude mosteckým s Východočechy dařit, si mohou diváci na vlastní oči ověřit v neděli ve 14:00 na hřišti 11. ZŠ Most.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru