Most viděl tohle dakarské monstrum. Auto je široké skoro dva a půl metru
Závodní speciál od Peugeotu, který vyhrál zatím poslední Dakar. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Most - Vítězný speciál Rally Dakar Peugeot 3008 DKR MAXI byl k vidění v tomto týdnu v Mostě. Lidem ho tu ukázal Peugeot v rámci své předváděcí show na parkovišti u Tesca.

Závodní speciál se opírá o sériový model Peugeot 3008. Při bližším pohledu ale nemá se sériovým SUV mnoho společného. Stačí začít rozměry. Impozantní je šířka 240 centimetrů, výška pak činí bezmála 180 centimetrů. Pohání jej třílitrový šestiválec se dvěma turbodmychadly umístěný uprostřed vzadu. Výkon má 340 koní a může jet až dvoustovkou. V terénu. Karoserie je karbonová. Do nádrže se vejde 400 litrů nafty.

S vozem zvítězil v posledním 40. ročníku slavné Rally Dakar Carlos Sainz v posádce s Lucasem Cruzem. Šlo o třetí vítězství pro Peugeot v řadě za sebou.

1706dkr2

Interiér závodního speciálu. Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru