Teplice - Z historického centra lázeňského města odstartuje 26. srpna vůbec poprvé Teplický půlmaraton. Akce, jejíž start i cíl jsou před obchodním centrem Galerie Teplice, se mohou zúčastnit dospělí i děti. Své síly změří na tratích dlouhých 3, 9 nebo 21 km. Organizátoři přitom v rámci sportovních závodůpřipravili hned několik speciálních kategorií v podobě dětského běhu, canicrossu (běhu se psem) či firemního běhu.

Poslední srpnová neděle bude v Teplicích patřit fanouškům terénního běhu. Od obchodního centra Galerie Teplice totiž odstartuje první ročník Teplického půlmaratonu. Trasa zavede účastníky závodu do lázeňské části města a Zámecké zahrady, kde na ně čeká několik zajímavých přírodních překážek.

„Věříme, že velká sportovní akce přitáhne opět pozornost široké veřejnosti a naláká obyvatele Teplic a okolí do historického středu města. Pro pořádání běžeckých závodů tohoto typu snad není v našem regionu více příhodné město, jako jsou Teplice,“ uvádí ředitel OC Galerie Teplice Jan Růžička. „Na srpnový půlmaraton bychom rádi navázali v prosinci, kdy plánujeme uspořádat zimní variantu běhu,“ dodává Růžička.

Pro účastníky akce jsou připraveny lákavé výhry, občerstvení i bohatý doprovodný program. Ten ocení obzvlášť děti, které se mohou těšit na skákací hrad, maskoty, hry a soutěže.

V případě registrace jednotlivců činí startovné 300 Kč.Firemní účastníci, kteří do bojů o medaile zasáhnou v pěti a vícečlenných týmech, navíc mohou využít zvýhodněné startovné. Organizátoři si slibují i hojnou účast dětí – ročníky 2000 a mladší mají startovné na všech tratích zdarma.Samotný dětský běh je rovněž bez registračního poplatku.

2106pulmaratonplakat

Více informací naleznete na internetových stránkách www.galerieteplice.cz a na facebooku www.facebook.com/teplickypulmaraton/.

Hlavními partnery akce jsou RAID LIGHT, IRON TIME, HOTEL OSTROV, PIVOVAR MONOPOL, SALON GABRIELA, NORSKÁ MÓDA, MLADÁ FRONTA, INTERSPORT, BAMBULE a další.

Za obchodním centrem Galerie Teplice, jehož výstavba si vyžádala investici 1,2 miliardy korun, stojí společnost DANDREET. Členové jeho týmu mají za sebou množství úspěšných developerských projektů výstavby administrativních, obchodních i bytových komplexů. Na podzim 2013 otevřela jedno z největších českých obchodních center, Galerie Šantovka v Olomouci, o výměře 48.000 m2, které již získalo i několik prestižních ocenění. Za původním návrhem projektu Galerie Teplice stojí renomovaný českobudějovický Ateliér 8000, stávající design pak navrhlo známé britské architektonické studio BENOY.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru