Gigathlon zavítá i do Mostu, naváže na něj in-line maraton
Zdroj: Mostecké listy
Sport

Most - Závod Gigathlon, který unikátním způsobem kombinuje běh, plavání, in-line brusle, silniční a horské kolo, tentokrát první zářijový víkend zavítá na sever Čech. Start i cíl bude v Labe Aréně v Račicích, v sobotu 1. září pak bude hlavním dějištěm mostecká Matylda a její okolí. V neděli 2. září zde pak na Gigathlon naváže již pátý ročník tradičního in-line maratonu.

Jako první převezmou v areálu Labe Arény v Račicích v sobotu 1. září v 6:30 hodin pomyslnou štafetu silniční cyklisté, kteří vyrazí napříč Ústeckým krajem směrem k mostecké Matyldě, která se stane hlavním logistickým centrem sobotního závodu. Ten bude zahrnovat jak plavání, tak různé disciplíny s in-line bruslemi. Na tyto závody následně navážou milovníci horských kol na Resslu a nakonec běžci opět na Matyldě a mimo jiné i na Hněvíně.

Podrobnosti o průběhu a možnostech přihlašování najdou zájemci na webových stránkách http://www.gigathlon.com/czech-republic/2018/cz/trasy. Mezi partnery závodu patří město Most a společnosti Vrašanská uhelná a Severní energetická.

In-line maraton

V neděli 2. září od 9 do 17 hodin pak na čtyřkilometrovém okruhu na Matyldě naváže na Gigathlon již popáté in-line maraton Most42inline, jehož součástí je i mistrovství České republiky v silničním in-line maratonu. Závody jsou určeny pro všechny věkové kategorie, širokou veřejnost i pro držitele licence ČSKB. Předzávodní program bude připraven již v sobotu odpoledne a večer.

„Hlavní závodní den odstartuje v 10 hodin dětskými závody na 500, 1 000 a 3 000 metrů. Následovat bude ve 13 hodin Mosteckej tucet na 12 kilometrů a tři kola a v 15 hodin Mistrovství České republiky v in-line maratonu na 42 kilometrů a deset kol,“ informoval hlavní pořadatel Jan Chejn.

Aktuality mohou zájemci sledovat na webových stránkách www.most42inline.cz, kde je možné se i registrovat. V den konání závodů bude pro veřejnost uzavřen prostor in-line dráhy, totéž platí v případě všech závodišť i během sobotního Gigathlonu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru