Návrat Jakuba Petružálka, nový trenér. Cílem Vervy do nové sezóny je play off
Hráči na čtvrteční tiskové konferenci. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Litvínov – Extraligový klub HC Verva Litvínov prošel reorganizací a ve čtvrtek po poledni představil svůj hlavní cíl do nové sezony. Tím je probojovat se do vyřazovací části hokejové extraligy.

V klubu působí nový trenér Milan Razým, podařilo se udržel klíčové opory a vhodně posílit tým. Sportovním ředitelem se stal bývalý hráč NHL a litvínovský odchovanec Josef Beránek. Mužstvo posiluje Jakub Petružálek, vrací se i brankář Jaroslav Janus.

„Po loňské sezóně skončil i dočasně vytvořený realizační tým, a proto bylo nutné hledat nového trenéra. Za prací Milana Razýma jsou dlouhodobě vidět výsledky, proto jsme se rozhodli ho angažovat. Jeho styl práce by měl přinést atraktivní a ofenzivní styl hokeje,“ uvedl generální ředitel HC Verva Litvínov Jiří Šlégr. Podle něj je jednoznačně největší posilou návrat Jakuba Petružálka. Zůstávají Daniel Sorvik, Marek Baránek, Jiří Hunkes, Juraj Mikúš či další tahoun František Lukeš. „Jsme moc rádi, že jsme dospěli k dohodám u tak kvalitních hráčů, jakými jsou výše jmenovaní,“ dodává Jiří Šlégr.

Klub získal obránce Jana Ščotku z Pardubic a útočníka Davida Tůmu z Kladna. Již do prvního extraligového zápasu nejspíš nastoupí Jan Myšák, který se může v šestnácti letech stát nejmladším hráčem Litvínova v nejvyšší soutěži, podobně jako kdysi Robert Reichel. "Tým je poskládaný hodně dobře," míní kapitán Michal Trávníček. "Nálada je tu teď výborná," hodnotí atmosféru v kabině Jakub Petružálek a věří ve vítězný vstup do soutěže.

Klub nese od roku 2011 název paliva Verva, na jeho chod výrazně přispívá jeho majoritní vlastník, skupina Unipetrol. Unipetrol podporuje klub od jeho vzniku v roce 1945. „V následujících sezónách v litvínovském hokejovém klubu se zaměříme na zlepšení spolupráce mezi jeho mládežnickými týmy a A-týmem,“ prohlásil Krzysztof Zdziarski, generální ředitel skupiny Unipetrol.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru