V Mostě se znovu poběží okolo jezera. Čeká vás zajímavý závod a nevšední pohledy na krajinu
Start i cíl budou u přesunutého kostela. Foto: Běh kolem jezera Most
Sport

Most – Jedenáctikilometrový hlavní závod a čtyřapůlkilometrový méně náročný okruh čekají 28. října na účastníky Běhu okolo jezera Most. Ten se koná již několik let.

„V roce 2011, kdy už bylo jezero z větší části napuštěné a lokalita jeho okolí mi přišla zajímavá i s myšlenkou na budoucnost, až bude vše hotové, jsem si řekl, že bych zde mohl uspořádat běžecký závod. Přál bych si, aby sem jezdili běžci i přespolní, aby se na vlastní oči přesvědčili, že okolí Mostu není jen " měsíční krajina", říká organizátor Petr Pabišta.

Mottem závodu je pro něj heslo, které má vytetované na předloktí jeho syn Ondřej: Věř, běž a dokážeš.

Start i cíl budou u děkanského kostela. Běžci se poté vydají schválenými trasami okolo vodní plochy, která je větší než Máchovo jezero. Delší trasa bude mít 11, kratší pak 4,5 kilometru. Součástí akce je Běh příběhů, štafetový závod čtyřčlenných družstev dětí žijících v dětských domovech. Svou účastí v Běhu kolem Jezera Most podporují sportovci tento vložený závod formou příspěvku zahrnutého do ceny startovného.

Jak se přihlásit?

Online na www.stopnito.cz nebo www.behjezeromost.cz, na místě jen výjimečně, pokud nebude závod vyprodán za zvýšené startovné. Přihláška je platná po zaplacení startovného a přidělení startovacího čísla. Kapacita závodu je 600 závodníků.
Podrobnosti o startovném, časech startu a dalších podmínkách závodu najdete na tomto odkazu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru