Kdo ovládne sever? Ústí vyzve ve florbalovém derby Litvínov
Foto: Florbal Ústí
Sport

Ústí nad Labem - První liga mužů ve florbalu letos nabízí rovnou tři severočeská derby! V soutěži totiž nastupují ústečtí florbalisté, Bivojové z Litvínova a Florbal Chomutov. Kdo ze tří týmů usedne na pomyslný trůn a ovládne sever? Ústí k tomu může nakročit už ve čtvrtek ve 20 hodin ve SPORTCENTRU SLUNETA.

Minitabulka mezi třemi týmy z Ústeckého kraje se pomalu začíná zaplňovat. V prvním kole druhé nejvyšší soutěže porazili chomutovští hráči Litvínov 8:3. Nyní čeká Bivoje soupeř z krajského města a loňský superligový tým Florbal Ústí. Svěřenci Marka Vojty mají z posledních tří zápasů plný počet bodů, drtivé vítězství dokázali přivézt z Havířova, kde vyhráli 11:1 v pouhých jedenácti lidech v poli. I díky tomu je Florbal Ústí po čtyřech kolech na třetím místě tabulky. Bivojové se prozatím trápí, v posledním klání proti Petrovicím vyhráli až v prodloužení a s pěti body jsou na devátém místě.

„Derby jsou moje oblíbené zápasy a především, když se hraje na Slunetě, tak to má ten správný náboj. Máme v týmu spoustu mladých, kteří budou mít v derby premiéru, bude důležité, aby pochopili a nezalekli se možná trochu surovější hry, která k tomu s ledoborci z Litvínova prostě patří,“ nechal se slyšet ústecký kanonýr Viktor Kopecký.

Za Litvínov nastupuje jedna z největších ikon florbalu Daniel Hulič, který ve svých 41 letech stále dává najevo, že mu to střílí. Proti němu bude stát Jakub Koník, který letos oslaví 38 narozeniny a patří mezi nejstarší hráče týmu.

Pro ústeckého fanouška bude známá i tvář brankáře soupeře. Milan Stránský odchytal v dresu Florbalu Ústí několik sezon, poslední roky ale hájí barvy soupeře. „Na utkání v Ústí se opravdu těším. A to ani nevím, jestli ho budu sledovat jako divák, nosič vody nebo z brány. V každém případě se bude jednat o zážitek, který bude opět patřit k těm nejlepším, které z florbalu člověk může mít,“ říká Milan Stránský a doplňuje: „Divácky od zápasu očekávám bouřlivou atmosféru a skvělé diváky. Herně se můžeme těšit na kvalitní a rychlý florbal. Ústí je mladý tým, který proti nám bude hrát otevřeně. Díky tomu se mohou diváci těšit na velké množství gólů. Který tým bude nakonec šťastnější, se dozvíme možná už po šedesáti minutách hry.“

Na utkání je vstupné 40,- Kč. Zlevněné pro osoby 15-26 let je 20,- Kč. Děti do 15 let, senioři 65+ a ZTP mají vstup zadarmo. Každý návštěvník si může vzít tleskadlo a po celou dobu zápasu je otevřený bufet.

Autor: Martin Harmach, marketing & PR Florbal Ústí

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru