Dobrý výkon nakonec házenkářkám k lepšímu bodovému zisku v turnaji nestačil. Z Prahy přivážejí dvě remízy
Foto: DHK Baník Most
Sport

Ústí nad Labem - Výsledky prvního kola, které jsme odehráli v Ústí nad Labem s mimo pražskými kluby, nás posunuly společně s ústeckými děvčaty do papírově silnější skupiny mezi kluby pražské. Proto jsme v sobotu ráno odcestovali do Vršovic.

Zde jsme se postupně v minutáži 2 x 15 min. utkali s DHC Slávií Praha, HK Spartakem Ústí nad Labem, HC Háje Praha a domácími Sokolkami z Vršovic. Přesto, že se Slávií padáme o devět branek 10 : 19 /2 : 9/, musel jsem holky v šatně pochválit. K přístupu a nasazení nebylo co vyčíst. Co nás trápilo, byla střelba, ale co je důležité, že jsme si šance dokázali vypracovat. Kdyby tam alespoň polovina šancí padla, mohlo to být veselejší. Ale bojovnost už nám přináší ovoce ve druhém zápase s Ústím.

Se soupeřem se kterým máme letos jen mínusovou bilanci. Mírné vedení udržujeme po celý zápas a Ústecké děvčata srovnávají až v posledních vteřinách utkání. Do šaten odcházíme smírně s výsledkem 19 : 19 /10 : 8/. O prohře s pražskými Háji opět rozhoduje naše střelba. Po zápase jsme to s děvčaty v šatně spočítali a dostali jsme se k neskutečnému číslu 27. Tolik bylo střel, které skončili jinde, než měli. Potom se nemůžeme divit výsledku 9 : 15 /5 : 9/.

V posledním zápase nás čekají domácí Vršovice nabuzené výhrou nad Slávií. Opět zápas s malou střeleckou potencí, naštěstí z obou stran. Pokud si dobře vzpomínám, tak až v osmé minutě zápasu jsme vstřelili první branku, kterou jsme srovnali na 1 : 1. Ale těch šancí, těch zase bylo. Po prvním poločase jsme dokázali srovnat krok a turnaj zakončili druhou remízou výsledkem 8 : 8/2 : 5/.

0210hazena 2

Foto: DHK Baník Most

„Přesto, že se nám nepodařilo, udržet v této skupině a k dalšímu kolu místo do Prahy pojedeme do Liberce, nejsem tímto nijak zhrzen. Na to, že jsme se od srpnového soustředění prakticky nesešli k tréninku kompletní, nebylo naše sobotní vystoupení vůbec špatné. Poprvé naše holky v této sezóně zahrály jako tým a za snahu a bojovnost je musím určitě pochválit. Samozřejmě je toho hodně na čem musíme zapracovat a co zlepšovat, ale ten přístup je základem všeho. Pevně věřím, že stejným způsobem všechny naše svěřenkyně přistoupí i k tréninku“.

Sestava a počet vstřelených branek v turnaji:
Tereza JURINOVÁ a Sára STIBOROVÁ – brankařky, Anna CHALOUPKOVÁ – 15, Nikola RIŠKOVÁ, Adéla MARTÍNKOVÁ – 9, Nikola LICKOVÁ – 2, Adriana KVAČKOVÁ, Justýna JANDEROVÁ, Veronika HYKOVÁ – 3, Lucie VÁLEČKOVÁ – 5, Eliška ŘÁDOVÁ – 5, Aneta KŘEPELOVÁ – 7. Vedoucí družstva: Lucie MACHÁČKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK

Autor: Jiří MARŠÍK - trenér mládeže DHK Baník Most

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru